Dacia Sandero va avea o versiune electrică

0
370

Dacia se îndreaptă cu pași siguri spre modelul electric. Conducătorul global al acestui brand a confirmat la Salonul Auto de la Geneva din 2024 că viitoarea generație a modelului Sandero va include și o versiune complet electrică. Este vorba de un plan care a apărut prima oară în spațiul public când Denis le Vot a vizitat divizia din România a mărcii.

Dacia Sandero va avea o versiune electrică

Conform șefului global al Dacia, următoarea generație va fi lansată în 2027-2028 și va utiliza atât motoare cu ardere internă, cât și un sistem de propulsie complet electric. „Următoarea generație Sandero va avea un motor cu ardere internă, dar va include și o versiune electrică. Va fi lansată în 2027 sau 2028 și va fi disponibilă până în 2035”, a declarat Denis le Vot la Salonul Auto de la Geneva.

„O mașină „uriașă”

Conform lui Le Vot, „viitoarea generație Sandero va fi o mașină uriașă”. Această expresie se referă mai mult la perspectivele brandului asupra mașinii decât la dimensiunile sale efective, sugerând faptul că modelul va beneficia de experiența acumulată de grupul Renault cu noile modele electrice Renault 5, care au avut premiera mondială la Geneva, și viitorul SUV Renault 4. Versiunea electrică a Dacia Sandero va folosi aceeași platformă ca aceste vehicule, platforma actuală AmpR Small.

Proaspăt lansat la Geneva, noul Renault 5 E-Tech va fi produs în Franța sub noua unitate Ampere din cadrul Grupului Renault. Măsurând 3,92 metri în lungime, acest automobil de oraș va fi primul care va utiliza noua platformă AmpR Small. Renault a confirmat oficial două dimensiuni ale bateriei, oferind capacități de 40 kWh sau 52 kWh. Pachetul de baterii mai mare va fi disponibil încă de la lansare, oferind o autonomie WLTP de până la 400 de kilometri. În viitor, acesta va suporta și tehnologia V2G (vehicle-to-grid), permițând proprietarilor să vândă energie înapoi în rețea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt − = 4