Dacia Spring, cea mai vândută mașină în România

0
63

Dacia Spring cucerește rapid clienți și noi teritorii, chiar și într-o perioadă de criză. Mașina electrică, produsă în China, a ocupat în luna noiembrie primul loc în topul vânzărilor, înregistrând un volum de 1.195 unități.

Dacia Spring a urcat, furtunos, pe primul loc în topul vânzărilor de la noi, în luna noiembrie. România a ajuns, în acest fel, într-un grup restrâns al țărilor în care primul loc, la capitolul vânzări, este ocupat de un automobil electric. Mașina produsă în China a înregistrat un volum de 1.195 unități și a depășit cu 110 unități Dacia Logan. Dacia ocupă primele patru locuri în topul național al vânzărilor. Dacia Spring este pe primul loc și este urmată de modelele Logan, Duster și Sandero.

Celelalte modele care au înregistrat cifre bune, clasamentul înmatriculărilor, au fost, în noiembrie, Ford Focus, care a înregistrat o creștere puternică, dublându-și vânzările la 361 unități (117% în plus față de noiembrie 2020), Renault Clio (scădere de 23,7% – 328 unități), Renault Captur (-8,4%, cu 296 unități), Hyundai Tucson (248 unități, creștere mare, de 112%), Toyota Corolla (212 unități, creștere de 58%) și tot de la Toyota micul CH-R, cu 207 unități și creștere de 27%.

Înmatriculările de autovehicule din România, scădere abruptă

În ciuda acestui succes, Dacia nu trece printr-un moment prea bun, așa cum se întâmplă, de altfel, cu întreaga piața auto, care suferă din cauza pandemiei, dar și din cauza crizei de cipuri. Marca deținută de grupul Renault are o scădere de 14 procente față de anul trecut, un nivel similar cu cel al pieței. Una dintre cele mai serioase probleme este lipsa cipurilor  care i-a adus modelului Logan o scădere de aproape 50 de procente față de anul trecut.

De altfel, pentru întreaga piață din România, luna noiembrie a fost foarte grea. Înmatriculările de autovehicule au scăzut cu aproape 11 procente, iar segmentul de autoturisme chiar mai mult, cu aproape 14%. România a înmatriculat în luna noiembrie doar 15.237 de autovehicule, dintre care 11.480 au fost autoturisme.

Scăderea de 10,65% pe total piață, respectiv de 13,38% pentru autoturisme conduce la un nivel total de 109.350 autoturisme după 11 luni, ceea ce reprezintă o scădere de aproape un procent față de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× trei = 3