Dacia va avea al doilea SUV în gamă. Francezii îi spun „Grand Duster”

0
42

Dacia iese din amorțeală și pregătește al doilea SUV. Jurnaliștii francezi de l’Argus au confirmat vestea. Este un vorba de proiectul noii generații Lodgy care va avea șapte locuri și motor hibrid. Rămâne de văzut când va fi prezentat.

Dacia a părut că ezită în ultimii doi ani. După lansarea noului Duster, brandul românesc nu a mai prezentat nimic. Această decizie a afectat vânzările celorlalte modele din gamă. Acum lucrurile încep să se schimbe.

Publicația franceză l’Argus vorbește că prinde tot mai mult contur proiectul noii generații Lodgy. Lansarea ar fi trebuit să aibă loc anul acesta, în același timp cu cea a lui Dokker, dar se pare că va fi amânată pentru anul viitor din cauza greutăților cauzate de pandemia de COVID-19

Povestea monovolumului Lodgy a început în anul 2012, alături de Dokker. Vânzările au fost modeste așa că a apărut, în mod firesc, ideea unei schimbări radicale. Planul despre un posibil SUV, un „Grand Duster”, a fost pus la cale de mai mulți ani.

Inginerii au renunțat din start la ideea, costisitoare, de „a lungi” un Duster și s-au îndreptat către un nou SUV care va avea șapte locuri. S-au gândit că acesta ar fi un design care s-ar potrivi mai bine cu actualele cerințe ale pieței auto. Rămâne de văzut dacă vor avea dreptate și dacă publicul va îmbrățișa acest produs.

Lungimea noului SUV de la Dacia va avea o lungime de 4,5 metri, mai mare decât cea de la Duster. Jurnaliștii francezi susțin că înlocuitorul lui Lodgy va fi construit pe platforma pe care se face în aceste zile Duster.

Noul SUV de la Dacia va avea motor hibrid

Jurnaliștii de la l’Argus spun că sunt șanse mari să fie introdus pe acest model și un motor hibrid pentru a respecta normele europene. Dacia pregătește și alte noutăți, rămâne de văzut modalitatea prin care vor fi prezentate. Lodgy și Dokker trebuiau lansate la Salonul Auto de la Geneva, iar Sandero și Sandero Stepway ar fi trebuit apară în fața publicului, în premieră, la Paris.

Pandemia a dat din nou planurile peste cap, iar ultimele două modele ar putea primi un eveniment special prin care să-și anunțe prezența în piața auto. În anul 2021 este așteptat să apară și modelul electric, Spring, al cărui prototip a fost deja prezentat.

http://www.autotestmagazin.ro/dacia-si-ford-accelereaza-120-000-de-oameni-se-intorc-la-serviciu/

http://www.autotestmagazin.ro/uzinele-dacia-isi-vor-relua-activitatea-incepand-cu-data-de-21-aprilie-anuntul-oficial-al-producatorului-de-la-mioveni/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


2 + = zece