Tesla își depășește targetul

0
64

În timp ce majoritatea producătorilor de autoturisme și-au revizuit planurile pentru acest an și au scos de pe liniile de producție un număr mult mai mic de vehicule decât estimaseră, cei de la Tesla par hotărâți să nu oprească motoarele. Mai mult, se pare că vor depăși estimările inițiale pentru că sunt hotărâți să accelereze producția de mașini electrice în China.

Tesla va crește cu 33% capacitatea de producție, începând cu luna iunie, la fabrica sa din China. Tesla Shanghai Gigafactory, locul unde este produs Model 3, este una dintre primele uzine auto care și-au reluat activitatea, întreruptă de pandemia de coronavirus. Asta a permis ca targetul inițial să fie atins, iar pentru restul anului constructorii acestui model sunt mai mult decât optimiști. Oficialii declară că în a doua jumătate a acestui an vor fi livrate în fiecare săptămână câte 4000 de noi vehicule electrice și că la final de an vor ajunge pe piață 200.000 de astfel de automobile, cu 50.000 mai mult decât estimările inițiale.

„Anticipăm atingerea pragului de 4.000 de vehicule pe săptămână în luna iunie, ceea ce înseamnă că noua capacitate de producție va depăși planurile anterioare de a produce 150.000 de unități pe an”, a declarat Tao Lin, vice-președintele diviziei din China a celor de la Tesla.

Creșterea capacității de producție de la fabrica din China va permite și începerea producției pentru Model Y în prima parte a anului viitor. Asiaticii vor fura startul astfel și vor începe să producă noul SUV electric cu câteva luni înaintea europenilor, asta deoarece uzina din Germania este încă în faza de construcție.

Pentru Model Y Tesla are o nouă strategie de marketing. Spre deosebire de lansările anterioare de modele, pentru care Tesla importa automobile produse la Fabrica Fremont din California, Modelul Y va apărea pe piețe doar după ce va fi produs local. Asta înseamnă că potențialii cumpărători din Europa vor trebui să aștepte cel puțin până în vara anului 2021, când Gigafactory Berlin va fi funcțională.

Foto: Tesla

http://www.autotestmagazin.ro/tesla-va-lansa-baterii-care-tin-mai-mult-decat-masina/

http://www.autotestmagazin.ro/land-rover-defender-alimentat-de-mecanica-unui-tesla-model-s/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


9 − = zero