Dacia va produce doar automobile electrice? Anunțul oficial

0
31

„Dacia va produce doar automobile electrice?”. Aceasta este una dintre întrebările cu care sunt mereu întâmpinați oficialii grupului în condițiile în care Comisia Europeană a propus ca din anul 2030 să fie eliminate motoarele pe combustie, iar producătorii auto se înscriu tot mai mulți în această cursă. Philippe Brunet, vicepreședinte senior Renault, a explicat ca sunt șanse mari ca Dacia să atingă această țintă înainte de anul 2030.

Comisia Europeană a elaborat un plan curajos, „Fit for 55”, prin care propune eliminarea motoarelor pe combustie până în anul 2030, adică în aproape nouă ani. Producătorii auto au făcut investiții uriașe pentru a atinge această țintă, iar mulți dintre ei au anunțat deja de când vor produce doar mașini care nu poluează. „Dacia va produce doar automobile electrice?” este o întrebare pe care reprezentanții grupului Renault au tot auzit-o în această perioadă, mai ales după ce a fost lansat modelul Dacia Spring. A răspuns la această provocare Philippe Brunet, vicepreședinte senior Renault, responsabil pentru propulsiile pe combustie și electrice. „Dacia nu va fi o marcă electrică în următorii cinci ani”, a explicat oficialul Renault.

Care este cea mai mare problemă? Prețul ridicat al acumulatorilor care vor alimenta viitoarele motoare electrice. Philippe Brunet consideră ca aceasta trebuie să scadă sub 100 de dolari pe kWh, pentru ca acestea să devină accesibile pentru compania românească și, implicit, pentru clienți.

Mai mult, fabrica de la Mioveni are nevoie de investiții foarte mari, în centre noi de producție și în modernizarea celor existente, pentru a produce mașini electrice. Philippe Brunet a explicat că DAcia nu va atinge această țintă în intervalul 2026-2028

Primul model electric al companiei, Dacia Spring, reprezintă rezultatul unei colaborări eficiente cu partenerii din China ai grupului Renault. Spring este accesibil pentru că este, de fapt, versiunea europeană a modelului Renault City K-ZE, construit în China pentru piața locală.

„Dacia va produce doar automobile electrice?”

Philippe Brunet a mai spus că Dacia va oferi o gamă hibridă, înaintea mașinilor electrice. „Propulsiile hibrid sunt un compromis bun, cu un preț accesibil și emisii de dioxid de carbon reduse”, spune Phillipe Brunet. Primul hibrid al companiei Dacia ar putea va fi modelul care va înlocui actualul Lodgy. Odată cu faceliftul, acesta ar putea primi și o versiune cu emisii zero.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


9 + = doisprezece