VW ID.4: Volkswagen își extinde gama electrică

0
47

La doi ani după lansarea primului său autoturism electric, ID.3, Volkswagen pătrunde pe segmentul crossoverelor cu zero emisii odată cu modelul ID.4. Noul autovehicul continuă „revoluția electrică” propusă de Volkswagen în 2019 și susține obiectivul companiei de a-și elimina emisiile de carbon până în 2050.

Noul Volkswagen ID.4 este disponibil în țara noastră de luna trecută, când au fost livrate și primele exemplare către clienții români care le comandaseră anterior, și poate fi testat la drum și achiziționat în toate showroom-urile din rețeaua Volkswagen. SUV-ul electric de oraș este echipat în standard cu jante din aliaj de 18 inci (19-21 țoli, la comandă), bare de plafon pentru bagaje suplimentare, stopuri LED 3D opționale cu semnalizatoare dinamice și linie luminoasă ce se întinde, în față și în spate, până la emblema Volkswagen. Acestora li se adaugă interior cu iluminare ambientală la alegere, afișaj tactil mare de 300 mm diagonală, pentru centrul multimedia, volan multifuncțional cu feedback prin vibrații și scaune cu reglare electrică și funcție de memorare a poziției.
În varianta Pro Performance, Volkswagen ID.4 are o autonomie generoasă, conform producătorului, de 360-520 de kilometri, în funcție de stilul de condus și mediul în care rulează (oraș, șosea, autostradă etc.), datorită bateriei de 77 kWh. Motorul electric dezvoltă 150 kW (204 CP), mașina atingând viteza de 100 km/h în 8,5 secunde de la startul de pe loc, iar consumul mediu este de 16,2 kWh/100 km.
Noul model electric VW poate fi comandat, contra unei sume suplimentare, cu un plafon panoramic de mari dimensiuni, rulou parasolar acționat prin comandă vocală și head-up display cu realitate augmentată, ce proiectează informații despre navigație și viteza de deplasare pe parbriz. Accesul în autovehicul este keyless, hayonul electric poate fi deschis sau închis printr-o simplă mișcare a piciorului sub bara spate, iar dispozitivul de remorcare, opțional, suportă sarcini de până la 750 kg, fără sistem de frânare, respectiv, o tonă, dacă remorca are frâne.
ID.4 va putea fi încărcat în România la oricare dintre cele 46 de stații din rețeaua proprie Volkswagen MOON, ce furnizează curent continuu (DC) în regim fast charging (75 kW). În viitorul apropiat, autovehiculul va putea fi încărcat și la cele 269 de stații Renovatio, partenerii Volkswagen pentru mobilitate electrică, prin aplicația We Charge. Pentru domiciliu, Volkswagen propune numeroase variante de echipamente de încărcare: ID Charger (capacitate între 7,4 și 11 kW), Moon Wallbox Power Basic 11 kW, Moon Wallbox Power Connect 22 kW sau setul mobil MOON 2GO (puteri de la 3,6 kW până la 22 kW), toate acestea în regim de curent alternativ (AC).

Nu în ultimul rând, Volkswagen ID.4 oferă o o experiență digitală completă cu aplicația We Connect ID, disponibilă gratuit în App Store (iOS) și Play Store (Android). Aplicația oferă date esențiale despre ID.4, cum ar fi autonomia rămasă și nivelul de încărcare actual, și este prevăzută cu funcții acționate de la distanță (setarea climatizării autovehiculului în avans, de exemplu), precum și cu funcția We Charge, care indică cea mai apropiată stație de încărcare.

Foto: VW

http://www.autotestmagazin.ro/vw-id-4-limbajul-luminilor/

http://www.autotestmagazin.ro/vw-i-d-vizzion-concept-automobilul-erei-urmatoare/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 1 = zece