Design auto: Joaca cu proporţiile

0
55

design auto start04_site

În cadrul acestui articol de design auto m-am gândit că ar fi interesant să prezint importanța dimensiunii roților sau varierea unor elemente aparent minore ale automobilului în aspectul final al acestuia.

În funcţie de aceste intervenții maşina poate să pară mai sportivă, mai off-road  sau mai ciudată / haioasă… Să începem cu începutul :), de la imaginea unei mașini în proporțiile sale inițiale (cea de mai sus). Punctul de plecare pentru exercițiul nostru.

Reducem dimensiunile roţilor şi imaginea maşinii se schimbă radical. Aspectul pare destinat unui film de animaţie pentru cei mici.

 

design auto start00_site

Revenim la imaginea inițială și “tragem” cabina mai în spate. O “turtim” un pic și imaginea capăta un plus de sportivitate.

 

design auto start01_site

Cu o imagine mai sportivă, aplicăm o nouă modificare. “Turtim capota” scurtăm consola față şi mărim un pic diametrul roţilor. Imaginea obţinută în urma intervenţiei rămâne una sportivă cu un uşor caracter de SUV. Este un design care pierde însă din eleganta soluţiei anterioare.

design auto start02_site

Cu imaginea proaspăt obţinută efectuăm o ultimă serie de modificări. Mărim şi mai mult dimensiunile roţilor şi garda la sol. Scădem consola spate şi modificăm un pic unghiul de înclinare al parbrizului.

design auto start03_site

Maşina aduce acum cu una destinată terenului accidentat. Aspectul poate să facă trimitere şi la o jucărie/maşinuţa cu telecomandă. Depinde acum ce variantă preferaţi 🙂

design auto start04_site

 Text și grafică: Gabriel MANOLE

 

Articolul precedentTEST: Ford S-Max – Leac pentru orgolii
Articolul următorTEST: Renault Megane – Cartea câștigătoare
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


patru + 1 =