Dincolo de lumea auto

0
248

În afară de preocupările lor dedicate, constructorii auto abordează și alte domenii ale ingineriei în care se regăsesc experiențele acumulate de-a lungul timpului și evident tehnologiile de ultimă oră. În consecință, o întrebare de genul „ce mai fac constructorii auto?” este perfect îndreptățită și nu doar una retorică.

Bunăoară cei de la Peugeot, până să ajungă la apariția primului lor automobil, au construit biciclete, fapt pentru care sunt recunoscuți și la ora actuală la nivel mondial. Doar că de data aceasta nu au etalat în fața publicului o gamă profesionistă, ci una dedicată tinerilor cicliști până în 12 ani. Cei din divizia Peugeot Cycles s-au gândit mai întâi la „microcicliștii” de vârstă fragedă care se află la momentul modelelor de „mers pe jos”. Aceste noi biciclete fără pedale vor convinge micuții viitori bicicliști și, mai ales, pe părinții lor prin designul lor atractiv, culorile vii, precum și prin confortul lor și fac parte din gama junior de biciclete PEUGEOT. Aici sunt incluse și modelele „Legend Junior”, cu stilul lor atemporal, care introduc copiii cu vârste între doi și șase ani în lumea ciclismului, iar două biciclete montane „Junior Mountain” sunt dedicate tinerilor aventurieri până la vârsta de 12 ani. Mai este necesar să amintim că Peugeot construiește biciclete încă din 1885?

Dacă intrăm în lumea automobilelor premium, când se pomenește de Bugatti, întotdeauna ne închipuim o mașină hipersportivă parcată în garajul unui „devorator” de performanțe… dar și cu mulți bani. Însă dedicarea față de Bugatti se poate extinde dincolo de produsele cu patru roți care provin de la Atelierul din Molsheim. Cea mai nouă apariție din colecția Bugatti Lifestyle este o masă de biliard finisată în fibră de carbon și construită la standardele înalte ale celebrului brand de lux francez. Acum, fanii Bugatti își pot etala dedicația față de marca franceză acasă sau pe mare. Un sistem servo-acționat (în dotare opțională) folosește un senzor giroscopic pentru stabilizarea mesei, în cazul instalării acesteia la bordul unui iaht. Fiecare picior se poate deplasa pentru compensarea mișcărilor unei nave astfel încât masa rămâne perfect orizontală. Sistemul se poate regla în doar cinci milisecunde, iar ajustarea este finalizată într-o liniște totală, fără niciun fel de vibrații. Finisajul din fibră de carbon al mesei de biliard reprezintă natura sportivă a mărcii franceze de lux, în timp ce cadrul puternic al mesei este construit din aluminiu și titan prelucrat. O placă unică împodobește fiecare unitate în parte afișând logo-ul Bugatti și numărul ediției limitate pentru fiecare produs, la fel ca la fiecare mașină hiper sport primită de la Atelierul din Molsheim. Masa de biliard este realizată într-o serie limitată de 30 de exemplare și îndeplinește standardele pentru turnee profesioniste. Prima masă de biliard oficială Bugatti va fi livrată în iunie și este disponibilă la „nesemnificativul” preț de 250.000 EUR, inclusiv accesoriile.
Iată că și cei de la Bentley au fost nerăbdători să prezinte fanilor colecția 2021 de… mobilier. Divizia Bentley Home a etalat patru noi designuri îndrăznețe de mobilier, fiecare cu o combinație atent aleasă de materiale și finisaje unice care îmbină inovația, tehnologia și finisajele pentru care englezii sunt recunoscuți. Masa Aldford, canapeaua Ramsey și biroul Styal au un finisaj lăcuit unic și elegant și o țesătură nouă produsă din pulbere de marmură.
Lacuirea Degradé este cheia pentru estetica generală a întregii colecții și induce un sentiment de lux prin excelență, personalizabil și recunoscut instantaneu. Este un proces foarte complex care începe cu aplicarea manuală a unui strat de lac pentru protejarea lemnului. Un meșter finisator trebuie să folosească apoi un aerograf pentru aplicarea manuală a culorii cu doza corectă de lac, îndepărtându‑se treptat de lemn pentru accentuarea gradientului de culoare și reproducerea fidelă a fiecărui detaliu al umbririi naturale. După acest proces lung, este necesară lustruirea suprafețelor pentru a conferi corpului produsului, adâncime și soliditate. Patru straturi de lac sunt aplicate înainte de ultima rundă de lustruire.
Definită de materiale scumpe și de ultimă generație și de dorința de a împinge măiestria la noi niveluri, colecția Bentley Home 2021 reprezintă o nouă viziune pentru marca britanică, aliniată la ambițiile Bentley Motors, de a fi cel mai durabil brand de automobile de lux din lume.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


3 + sase =