Doar o amăgire

0
52

Volkswagen a prezentat, cu ocazia reuniunii anuale a fanilor modelului Golf GTI de la Worthersee, un super-Amarok, cu o lungime de peste 5,25 m, o lăţime de mai mult de 2,22 m şi putere de 272 CP. Având cabină simplă XL, pasajele roţilor mărite cu aproape șase cm şi garda la sol coborâtă cu 80 mm, Amarok „Power-Pickup” este echipat cu un motor diesel V6 TDI de 3,0 litri, ce produce un cuplu maxim de 600 Nm, transmis către toate roţile prin intermediul unei cutii de viteze automată cu 8+1 trepte. Astfel, sport-utilitara atinge 100 km/h în 7,9 secunde de la pornire și este capabilă de o viteză maximă de 210 km/h. Nu este deloc rău pentru un autovehicul cu o platformă de încărcare de 3,5 mp, ce oferă spaţiu suficient pentru un kart de curse, inclusiv echipament de service, sau pentru doi europaleţi.
Modelul este caracterizat, în partea frontală, prin combinaţia între farurile bi-xenon cu inserţii cromate şi cele trei guri de admisie de mari dimensiuni de sub bara de protecţie. Din lateral, mașina poate fi identificată prin pragurile evazate, cu bandouri din carbon şi aplicaţii roşii. Dar profilul impunător este dominat, mai ales, de jantele de 22 inch, în nuanţa Gunmetal, cu anvelope de 295/35 şi de styling-bar-ul din spatele cabinei. Din perspectiva posterioară, modelul de vârf al gamei Amarok se distinge prin spoilerul din fibra de carbon şi cele două terminaţii duble laterale ale eşapamentului, dar şi prin blocurile optice spate cu tehnologie LED.
În habitaclu se continuă designul negru-roşu-alb. Panourile uşilor, scaunele-scoică, volanul sport şi consola centrală deosebit de lată sunt finisate în piele neagră şi carbon. Cusăturile decorative roşii şi elementele de decor „Alu Brushed Optik“ accentuează interiorul. Instrumentele adiţionale indică cuplul şi presiunea din turbină, iar cronometrul măsoară timpul de accelerare. Dotarea interiorului este completată de un sistem de infotainment cu touchscreen de opt inch.
Din păcate, Volkswagen Amarok Wortersee nu este decât un vehicul de show și nu va fi produs nici măcar în serie mică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


patru + = 11