Aceasta este vestea pe care le-a dat-o revista Fortune cititorilor săi. Iar povestea este adevărată. La 24 de ani Elon Musk a rezistat doar două zile la doctoratul de fizică pe care își dorea să-l facă la Universitatea Stanford. Acum este cel mai bogat om al planetei.
Materialul publicat în revista Fortune nu este o pledoarie pentru renunțarea la studii. Nicidecum! Este adevărat că acum 27 de ani, Elon Musk a renunțat la școală și s-a apucat să facă bani. Bani mulți de tot, de vreme ce acum este cel mai bogat om de planetă. Articolul amintește că actualul CEO al Tesla avea deja două licențe în momentul în care s-a retras de la Universitatea Stanford, una dintre cele mai prestigioase din lume. Elon Musk a „mirosit” de atunci că internetul are un mare potențial și a înființat o companie, Zip2, pe care a vândut-o după patru ani. Cu trei sute de milioane de dolari!
Elon Musk a fost din copilărie un geniu. La 9 ani învățase să scrie coduri de programe de calculator, iar trei ani mai târziu avea deja „construit” primul joc. La 17 ani a susținut un test de aptitudini, pentru programarea computerelor, iar examinatorii au fost foarte uimiți și au spus că nu au văzut niciodată un scor atât de bun.
Elon Musk și-a propus să revoluționeze lumea și a reușit cu autovehiculele electrice marca Tesla și cu SpaceX. Are, de asemenea, un start-up numit Neuralink, despre care susține că va oferi abilități supraomenești oamenilor și va vindeca totul, de la boli mintale la paralizie.
CEO-ul Tesla este cel mai bogat om de pe planetă. În luna decembrie, după raliul Tesla de la bursă, ajunsese la 335 de miliarde de dolari, de trei ori mai mult decât „Oracolul din Omaha”, miliardarul Warren Buffet, care este adevărat că în ultimii ani a donat aproape 40 de miliarde de dolari. Tesla a ajuns anul trecut la o capitalizare de 1.200 de miliarde, mai mult decât JP Morgan și Berkshire Hathaway la un loc. Este adevărat că după ultimele scăderi, valoarea nu mai este atât de mare.
Cert este că Elon Musk știe să facă bani din orice. Anul trecut a întrebat pe Twitter dacă să-și vândă o parte din acțiunile de la Tesla. Cum rezultatul sondajului a fost că ar trebui să renunțe la o parte din acțiuni s-a pus pe treabă. A vândut zece milioane de acțiuni la un preț mic și le-a cumpărat cu și mai puțin. Toată afacerea i-a adus aproape zece miliarde de dolari.
Să ne amintim și de alte două acțiuni controversate. A vândut 200.000 de aruncătoare de flăcări, în ciuda avertismentelor venite din partea specialiștilor și a politicienilor, iar unuia dintre copii i-a dat numele X Æ A-12. Cum se „traduce” numele băiatului?
X- variabila necunoscută
Æ – termenul AI (dragoste și/sau inteligență artificială) scris în limba elfă
A-12 – precursorul avionului Lockheed SR-71 Blackbird (care încă deține recordul de viteză stabilit în 1976).
http://www.autotestmagazin.ro/visul-lui-elon-musk-tesla-cybertruck-transformat-intr-un-cataraman/
http://www.autotestmagazin.ro/elon-musk-noi-dureri-de-cap-din-cauza-cybertruck/