Ford, atac la Duster

0
60

Compania Ford va produce la Craiova un nou model. Este vorba despre un mini-SUV EcoSport, construit în acest moment doar în India. Ar putea fi un atac la Duster?

Ford- EcoSport Acest nou proiect va beneficia de o finanțare de două sute de milioane de euro. De când a preluat fabrica, în anul 2008, producătorul american a investit la Craiova un miliard de euro. „Este oportun pentru noi să mutăm producția EcoSport într-o unitate de producție europeană. Craiova este casa cea nouă și potrivită pentru EcoSport datorită forței de muncă și a operațiunilor pe care le avem aici ” a spus Jim Farley, președinte și CEO al Ford Europa.

Ford EcoSport (5)

Ford EcoSport (3)
Jim Farley- președinte și CEO al Ford Europa

În fabrica românească lucrează 2600 de angajați ajutați de 300 de roboți. Modelul EcoSport va fi vândut în toată Europa, mai puțin în Rusia.

Atac la Duster
Unul dintre roboții care „lucrează” pentru Ford

Reprezentanții grupului american se așteaptă ca segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni să ajungă la vânzări de 1,5 milioane de mașini, în 2017, cu 35 % sută mai mari decât în 2015. În acest moment la Craiova este produs modelul Ford B-Max, dar și propulsorul 1.0 EcoBoost, care a acumulat trei titluri consecutive de „Motorul Internațional al Anului”.

Articolul precedentTEST: Opel Astra – Generația fitness
Articolul următorCălin Popescu Tăriceanu: Am traversat țara pe scuter
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


doi − 1 =