Ford Bronco: Un cowboy se întoarce

0
67

Pentru iubitorii de mașini simbol reinterpretate anul 2020 vine cu o veste foarte bună deoarece Ford readuce pe piață legendara serie Bronco, un veritabil 4×4, cu un design memorabil.

Ford nu a inventat această rețetă, însă, reinterpretarea unui model legendar, dacă este făcută inspirat și într-un moment oportun, poate să se materializeze atât într-un succes de imagine, cât și într-un moment financiar fericit pentru compania producătoare. Asta face ca, după ce a stat mulți ani în rastelul numelor frumoase, dar la secțiunea istorie, familia de mașini destinată deplasărilor pe terenuri dificile să revină în forță prin noul model Bronco.

Este oferit de această dată atât în caroseria „clasică”, cu două portiere, cât și în una mărită, cu patru portiere. Designul exterior se inspiră masiv de la vechile generații, iar asta îi transmite caracterul puternic al acestora. Modul în care o face este unul foarte inspirat, deoarece mașina se alătură fără probleme celor cu tradiție care sunt deja pe piață. Aș aminti aici de conaționalul Jeep Wrangler și de vărul de peste Ocean, renumitul Land Rover Defender.

Aș spune că este un trio de vis care ar putea juca cu succes într-un film cu mașini de acest gen, cum sunt cele cu supereroi care se regăsesc după ani și ani de zile.
Silueta automobilului se remarcă prin proporții. Este asemena unei jucării, o caroserie cu console scurte, cocoțată pe niște roți impresionante prin dimensiuni și designul jantelor. Farurile rotunde sunt accentuate de „umerii” aripilor care coboară brusc pe ultima porțiune spre acestea din urmă. Lateralul caroseriei rămâne simplu, ceea ce este un lucru foarte bun pentru că subliniază și latura practică a acestui vehicul 4×4. Versiunea cu două uși prezintă un accent dinamic prin decupajul realizat în suprafața portierei.

Puterea numelui este evidentă, în zona frontală nu tronează sigla Ford, numele Bronco ocupând aproape toată suprafața și asta este suficient. Un alt detaliu de design foarte inspirat sunt liniile care flanchează acest nume. Acestea sunt și semnale luminoase care intersectează blocurile optice rotunde. În spate tronează roata de rezervă, flancată de stopurile minimaliste. Scuturile metalice ală­turi de roțile impresionante prin dimensiuni și proporții față de restul automobilului completează rețeta vizuală a unui vehicul 4×4 de temut pentru orice competitor. Interiorul este la fel de inspirat ca exteriorul. O mulțime de detalii arată că acest proiect a fost unul foarte important pe agenda studioului de design al americanilor. Rămâne de văzut cât de repede o să apară pe străzi având în vedere că lansarea o să fie la începutul anului 2021. Eu aștept cu nerăbdare să văd unul și sunt convins că nu sunt singurul.

Foto: Ford

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 3 = douazeci unu