Ford Fiesta se retrage după 47 de ani

0
71

Ford a luat decizia de a încheia producția modelului Fiesta, un hatchback de clasă mică, după 47 de ani și opt generații. Această decizie a fost anunțată la sfârșitul anului trecut, iar ultimul exemplar a fost produs pe 7 iulie 2023.

Ford Fiesta a fost scos la pensie

După o carieră impresionantă de aproape cinci decenii, Ford Fiesta și-a luat „adio” de la numeroșii săi fani. Cu toate acestea, Ford va păstra două exemplare finale ale modelului. Unul dintre ele va fi adăugat la flota internațională de mașini de patrimoniu a companiei, la uzina din Köln, Germania, unde Fiesta a fost produs, iar celălalt exemplar va face parte din flota de patrimoniu din Marea Britanie.

Motivul din spatele acestei decizii este faptul că Ford a dorit să elibereze spațiu în fabrică pentru a se concentra pe producția noilor sale SUV-uri. Martin Sander, director general al Ford Model E Europa, a declarat că compania va construi primul său vehicul electric de volum în uzina din Köln. Astfel, transformarea uzinei Fiesta într-o unitate complet electrică cu baterii necesită un spațiu suplimentar, motiv pentru care s-a decis întreruperea producției modelului Fiesta.

„Am decis să construim primul nostru vehicul electric de mare volum aici, în Köln”.Vine momentul în care avem nevoie de spațiu pentru construcție, pentru că transformăm uzina Fiesta într-o centrală complet electrică cu baterii. Acesta este motivul pentru care a trebuit să luăm decizia că trebuie să oprim producția Fiesta”, a declarat Martin Sander.

Deși Ford Fiesta a avut o popularitate semnificativă, vânzările sale au început să scadă și a fost înlocuit, treptat, de SUV-ul Puma, care este produs la uzina din Craiova.

Ford are planuri ambițioase în domeniul vehiculelor electrice. Compania își propune să vândă 600.000 de vehicule electrice în fiecare an până în 2026 prin divizia sa Ford Model E. În plus, Ford a anunțat că va comercializa exclusiv vehicule electrice în Europa începând cu 2030, subliniind angajamentul său față de mobilitatea electrică și reducerea emisiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sase − = 4