Fulgerul albastru

0
63

 

Cu noul SLS AMG Electric Drive, Mercedes intră în era mașinilor supersport cu zero emisii poluante. Totodată, „monstrul” ecologic devine și cel mai puternic autovehicul dezvoltat vreodată de divizia high-performance AMG: cele patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată, produc un total de 552 kW (751 CP) și un cuplu constant de 1.000 Nm. Grație tehnologiei AMG Torque Dynamics, ce împarte cuplul motor la roți în funcție de necesități (stabilitate, aderență, accelerație ș.a.m.d.), Mercedes SLS AMG Electric Drive este capabil de un sprint 0-100 km/h în 3,9 secunde și poate atinge viteza maximă de 250 km/h (limitată electronic).  Aceste valori transformă coupeul german în cel mai rapid autovehicul electric de serie din lume, depășind la acest capitol modelele Tesla Roadster și Audi R8 e-tron. În același timp, e aproape identic din punct de vedere dinamic cu versiunea SLS cu motor pe benzină, ce are un demaraj 0-100 km/h în 3,8 secunde.

Energia necesară celor patru motoare electrice este asigurată de o baterie de acumulatori litiu-ion de înalt voltaj (400 V), ce are o capacitate totală de încărcare de 60 kWh, suficient pentru o autonomie de 250 km, conform ciclului de testare european. Bateriile, ce cântăresc 548 kg, în total, se pot încărca de la o priză obișnuită într-un interval de 20 de ore, dar, dacă se folosește alimentatorul dedicat, timpul de încărcare se reduce la doar 180 minute.

Mercedes SLS AMG Electric Drive va fi produs în serie mică și într-o singură versiune de culoare, albastru „electric” Bleu Chrome, și va fi comercializat începând din 2013. Prețul? 416.500 euro!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


3 × patru =