Gama de modele Dacia primește o serie de noutăți

0
297
Dacia Sandero/Sursa FOTO: Dacia

Gama de modele Logan, Sandero, Sandero Stepway și Jogger primesc o serie de îmbunătățiri ca urmare a trecerii obligatorii la norma GSR2 în materie de echipamente de siguranță.

Noile reglementări răspund unor exigențe sporite în materie de siguranță a vehiculelor în Uniunea Europeană. Reglementările GSR2 sunt destinate să îmbunătățească siguranța rutieră pentru toți, inclusiv pentru pietoni și bicicliști. Odată cu intrarea în vigoare a reglementărilor GSR2 în iulie 2024, anumite echipamente de siguranță devin obligatorii.

Toată gama Dacia se va conforma acestor noi reglementări. Deschiderea comenzilor pentru modelele Sandero, Sandero Stepway, Jogger și Logan MY 2024 va avea loc gradual, în cursul lunii aprilie 2024.

Cele patru modele sunt extrem de populare în Europa. Dacia Sandero este cel mai bine vândut model către clienți persoane fizice din Europa. Al doilea model cel mai vândut din Europa în 2023 (pe toate canalele de vânzări). 3 milioane de unități vândute începând din 2008.

Dacia Sandero Stepway reprezintă două treimi din vânzările modelului Sandero, Iar Dacia Jogger are deja peste 100.000 de exemplare comercializate. Versiunea Jogger Hybrid 140 reprezintă un sfert din vânzări. Dacia Logan este cel mai vândut model pe piaţa din România și al treilea cel mai vândut pe piaţa din Maroc.

Evoluția gamei

Dacia Sandero va beneficia de acum de un nou nivel de echipare – Journey, corespunzător versiunii Extreme de pe Stepway. Acesta va propune, în serie : antenă tip coadă de rechin, jante din aliaj Randia, ornamente pentru pragurile ușilor, covorașe specifice și numeroase echipamente: cartelă mâini libere, cameră de marșarier, suport detașabil pentru smartphone și organizator pentru portbagaj.

Modelele Logan și Sandero vor beneficia de roți Flexwheel biton Atara, în timp ce modelele Stepway și Jogger vor dispune de roți Flexwheel biton Atara Dark. În funcție de model, vor fi disponibile noile jante din aliaj Randia și Randia Dark. Noi nuanțe de caroserie: culoarea Beige Safari devine nuanța exclusivă a modelului Sandero Stepway, reflectând spiritul outdoor al modelului. Atât culoarea Gris Schiste, rezervată până acum modelului Jogger, cât și nuanța Cedar Green, emblematică pentru versiunea Extreme, sunt de acum disponibile pe toate modelele.

Dacia Jogger Hybrid 140 primește noul ecran de 7 inchi prezentat pe noul model Duster.

Noi echipamente de siguranță

Pentru a răspunde reglementărilor GSR2, noi echipamente de siguranță își fac apariția pe toată gama, începând cu nivelul de echipare Essential:

– Înregistrator de date (pentru caz de accident).
– Posibilitate de instalare a dispozitivului de antidemaraj etilometric (pentru a evita conducerea sub influența alcoolului).
– Sistem de recunoaștere a panourilor de semnalizare rutieră, cu alertă pentru depășirea vitezei legale.​
– Alertă la schimbarea benzii de circulație.
– Asistență la menținerea benzii de circulație.
– Sistem de supraveghere a atenției șoferului.
– Asistență la parcarea cu spatele.
– Senzori de lumină și de ploaie.
– Frânare automată de urgență cu funcție de detectare a pietonilor și bicicliștilor.
– Semnalizarea frânării de urgență.

Un buton „My Safety” situat în partea din stânga a planșei de bord permite dezactivarea anumitor funcții ADAS atât în timpului mersului, cât și la fiecare plecare de pe loc.
În plus, toate modelele gamei dispun de acum de un cod de salvare: un cod QR sub forma unui autocolant vizibil pe parbriz și lunetă. Acesta permite consultarea fișei de salvare, produsă de Dacia, printr-o aplicație dedicată și gratuită. Echipele de salvare au astfel acces la toate informațiile necesare unei intervenții sigure și eficiente și pot economisi minute prețioase.

Vă recomandăm și:

Dacia Sandero, model de succes în Europa

TEST: Dacia Duster TCe150 4×4 – Modelul „alfa”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


doi − 1 =