Imprimante 3D pentru Bentley

0
100

Tehnologiile alternative ocupă din ce în ce mai mult loc în aria proceselor tehnologice din industria automobilelor. Așa se face că Bentley a ajuns la concluzia că trebuie să-și extindă capacitatea de producție prin imprimare 3D care sprijină strategia de dezvoltare a constructorului englez pentru următoarele două decenii.

Bentley Motors va investi 3 milioane de lire sterline, echivalentul a 3,6 milioane euro, pentru dublarea capacității de fabricație aditivă (AM – Additive Manufacturing sau imprimare 3D cum este mai larg cunoscută tehnologia) la sediul companiei din Crewe, Anglia, unde sunt construite toate modelele Bentley. Poate că impulsul a fost dat faptul că 2021 a fost un an fast pentru brandul englez și că au fost produse peste 15.000 de componente prin această tehnologie.

Sistemele AM ​​convertesc modelele CAD 3D în componente fizice și sunt recunoscute drept unele dintre tehnologiile cu cea mai rapidă dezvoltare din lume. Iar constructorul auto englez intenționează să utilizeze capacitatea suplimentară pentru extinderea ofertelor de personalizare a modelelor din portofoliu, cum ar fi Bentley Bentayga, dar au găsit și modalități proprii de utilizare a imprimării 3D pentru unele dintre modelele sale mai vechi, în genul modelului Bentley Blower din anii ‘20. Pe de altă parte tehnologia deschide o cale proprie pentru retehnologizare prin imprimarea echipamentelor și sculelor de precizie și a blocurilor de șlefuit pentru atelierul de prelucrare a lemnului. La celălalt capăt al ariei de utilizare, Bentley a folosit această tehnologie pentru crearea componentelor fizice destinate prototipurile sale și a folosit piese imprimate chiar și pentru mașinile sale de curse pentru celebra „urcare” de la Pikes Peak.

Pentru constructorul englez este o tehnologie extrem de adaptabilă și eficientă. Imprimantele 3D reduc mult din timpul de producție pentru că pot funcționa non-stop și sunt capabile să producă mii de componente în peste 25 de opțiuni de materiale diferite. Rezultatul este reducerea costurilor până la 50% în comparație cu procesele tradiționale de fabricație. Cu alte cuvinte viitorul pentru Bentley arată bine!

Foto: Bentley

http://www.autotestmagazin.ro/imprimare-3d-tehnologie-noua-performante-marite/

http://www.autotestmagazin.ro/tehnologie-3d-pentru-scaunele-de-la-porsche/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


3 + patru =