INTERVIU Andrei de la Alb Negru: „Prima mea maşină a luat foc!”

0
318

andrei de la alb negru (2)O siluetă albă se strecoară tăcută și agilă printre străduțele capitalei. Este un Range Rover Evoque condus de Andrei de la Alb Negru. Cu Kamara am stat de vorbă în Auto Test Magazin acum câteva luni. Ne-a povestit că nu are permis de conducere și ne-a prezentat trotineta cu care merge prin oraș. Andrei este mare fan al automobilelor și conduce încă din vremurile în care, în România, se fabrica Oltcitul.

Auto Test: Care a fost prima ta mașină?
Andrei de la Alb Negru: Am avut un Oltcit, modelul cu motor franțuzesc, o porcărie de mașină. Oltcitul pare acum o poveste din epoca de piatră, deși nu au trecut mulți ani de atunci. Am auzit că unele au luat foc. La fel s-a întâmplat și cu Oltcitul pe care l-am avut eu: a sfârșit în flăcări… după ce l-am vândut. Proprietarul a lăsat-o în fața porții și s-a aprins mașina, deși motorul nu era pornit.
andrei de la alb negru (7)Auto Test: Să nu-mi spui că a venit să ceară banii înapoi…
Andrei: Nu. Trecuse ceva timp de când se făcuse tranzacția. Era prea târziu.
Auto Test: Și acum, ce mașină ai?
andrei de la alb negru (4)Andrei: Am un Range Rover Evoque și un Seat. Cel mai mult îmi place să conduc Evoque. Unii spun că este o mașină de fată, am avut chiar prieteni care m-au întrebat dacă mă fluieră lumea pe la semafoare. Să știi că sunt încântat de acest model: are o caroserie tinerească, modernă. Este un SUV care îți oferă confort și siguranță.
Auto Test: Am înțeles că ai și un Seat. Care este povestea lui?
Andrei: Este un Seat Leon, de 170 de cai, pe care l-am îndrăgit de când l-am văzut prima oară, într-un showroom. Este fiabilă, rapidă și foarte bună pentru oraș. Pe ea am învățat să conduc, să deprind alt stil de șofat… mai agresiv, mai rapid, mai curajos. Pot să spun că mi-a marcat perioada de după tinerețe . Este ca mașina pe care o cumperi la 18 ani, după ce ai luat carnetul. Te atașezi de ea și nu ai vrea să o vinzi niciodată.
andrei de la alb negru (11)Auto Test: Păcat de ea să îmbătrânească într-un garaj…
Andrei: Nu-ți face griji, o conduce prietena mea. Este o mașină care îi place foarte mult. În plus, Seatul îl și împrumut. Dacă a avut nevoie un prieten de mașina mea nu am ezitat nicio clipă, dar să nu crezi că nu am stat cu grijă.
Auto Test: Pot să-ți cer cheile… 🙂
În familie, ce mașină ați avut?
Andrei: Noi nu am avut mașina noastră, tata avea una de la serviciu, dar nu o conducea el. Să știi că nu am fost un copil ahtiat după mașini sau din categoria celor care mergeau cu 150 de km/h cu un automobil de doi lei. Cu alte lucruri am vrut să arăt că sunt un om care merită să fie apreciat.
Auto Test: Ai avut accidente?
Andrei: Minore, dar niciunul din vina mea. De cele mai multe ori am fost lovit de șoferițe neatente.
Auto Test: Cum s-a încheiat povestea?
Andrei: Mi-au dat asigurarea și am reparat mașina.
andrei de la alb negru (5)Auto Test: Și numărul de telefon?
Andrei: Întotdeauna. Cum altfel să dau de persoana respectivă? A fost doar interes profesio­nal, niciodată nu a fost mai mult de atât.
Auto Test: Simt o urmă de regret.
Andrei: Există. Dar nu mai pot să dau timpul înapoi .
Auto Test: Cine conduce când plecați în vacanță? Tu sau prietena?
Andrei: Când este vorba de un drum mai lung, conduc eu. Ei îi este teamă. Uite, vara asta am fost în Italia. Merg acolo în fiecare an. Sunt zile în care călătorim peste o mie de kilometri și prefer să conduc eu. Așa mă simt mai bine.
andrei de la alb negru (3)Auto Test: Ce muzică asculți în mașină?
Andrei: Noi ascultăm în mașină Michael Jackson. Eu ascult în mașină Michael Jackson. Am crescut cu Michael Jackson, după el m-am modelat. Am încercat foarte mult să-l imit, să fiu modest și să mă gândesc că, indiferent de nivelul la care te afli, trebuie să iubești viața, oamenii și animalele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat șansa și posibilitatea să-l ascult pe Michael Jackson.
Auto Test: Alți favoriți?
Andrei: Eros Ramazzotti și Boyz II Men, iar Mariah Carey mi se pare cea mai bună voce feminină a tuturor timpurilor.
Auto Test: Prietena ta cântă?
Andrei: Prietena mea cântă, dar nu profesionist. Are talent…. talentul vine și din suflet. Uite, hai să-ți spun ceva. Sunt mâhnit că în România multă lume a început să facă sport din muzică.
Auto Test: Explică-mi, te rog…
Andrei: Pe la televizor, în concursurile de  muzică, văd copii transformați în sportivi: țipă, chirăie, urlă, dar nu transmit nimic. Tot mai multă lume cântă, dar foarte puțini transmit ceva. Aici nu trebuie să arăți că poți să strigi, că poți să urci, să te dai cu capul de pereți sau că poți să te joci cu vocea. Important este să transmiți sentimente. De aceea noi cântăm doar melodii de dragoste. Am considerat că este singura muzică prin care putem transmite ceva puternic.
Auto Test: Te atrag motocicletele?
Andrei: Când eram mic îmi plăceau foarte tare. Atunci visam că o să fiu motociclist și mergeam foarte mult cu bicicleta. Pedalam cu o viteză nebună, acum nu aș mai avea curaj să merg nici cu jumătatea vitezei cu care mă deplasam în acele vremuri. Eram o gașcă de copii, ne alergam cu bicicletele și jucam leapșa. Era o nebunie: puneam frâne, săream bordurile și ne atingeam cu roata din față.
Auto Test: Existau lovituri și julituri?
Andrei: Am căzut de câteva ori foarte rău. Mă țineau juliturile luni întregi pentru că mă „scrijeleam” cam în aceleași locuri: palme, genunchi, coate. În vacanța de vară mă devastam total. Dacă aș merge acum cu bicicleta în halul ăla, mi-aș rupe gâtul în secunda următoare.
andrei de la alb negru (6)Auto Test: Acum mai mergi cu bicicleta?
Andrei: Doar prin zonele sigure, prin București îmi este frică. Pistele pentru bicicliști sunt făcute doar ca să justificăm niște bani sau, mă rog, un nivel la care trebuie să ajungem. Sincer, mi se pare o prostie pista de pe Calea Victoriei. Mașinile stau înghesuite pe două benzi mici, iar pe două roți se plimbă, din când în când, câteva persoane. Nu trebuia făcută acolo! Văd multe piste făcute anapoda, pe trotuare. Sunt mulți părinți, cu cărucioare, care nu au pe unde să treacă.
Auto Test: Pe Kamara l-am văzut cu trotineta…
Andrei: Eu i-am spus: „Kamara, ești nebun!” El a avut câteva accidente bune pe bicicletă… avea o semi-cursieră frumoasă, clasică. Acum vreo zece ani a venit la mine acasă cu coasta ruptă, sfâșiat și speriat. Intrase cineva în el! Este foarte periculos cu bicicleta și cu scuterul. Nici cu mașina nu ești în siguranță, mi se pare incredibil să văd la știri accidente cu șoferi băuți. Cum să distrugi oameni cu bună știință? Aș vrea să se dea o lege dură: cei care beau și urcă la volan să primească închisoare pe viață.
Auto Test: Am făcut un interviu cu Kamara și îmi spunea că a avut mult de suferit pentru că nu are pielea albă. Te doare acest comportament?

andrei de la alb negru (8)Andrei: Mă doare foarte tare, dar nu cred că o să putem schimba vreodată mentalitatea oamenilor față de cei de culoare. Alb Negru a fost încă de la debut o trupă iubită, cântam peste tot, cred că doar pe postul Trinitas nu am intrat. Țin minte că, după un concert, am vrut să intrăm într-un club din Mamaia și bodyguarzii l-au oprit la intrare.
Auto Test: Care a fost motivul lor?
Andrei: Au spus că este negru. Îți dai seama că nu a mai intrat nimeni în club. Avem probleme și când jucăm fotbal. Kamara este un jucător mai hotărât și de multe ori intră mai tare. Uneori este jignit. De multe ori, românii care merg în străinătate au parte de un tratament asemănător. Și ne deranjează… Nu o să fim niciodată iubiți și respectați de Europa, dacă noi nu ne iubim și nu ne respectăm. Nu contează că ești țigan, negru, englez, chinez. Oamenii normali nu vor diferențe! Din păcate, trebuie să învățăm să trăim cu aceste lucruri. Nu spun că trebuie să ne obișnuim cu ele. Există multă nedreptate în lume și mulți oameni cu gândire obtuză.
andrei de la alb negru (1)Auto Test: Ce planuri muzicale aveți?
Andrei: Am avut multe spectacole în această toamnă. Noi știm unde o să cântăm chiar și de Revelion. Ne place foarte mult să mergem prin țară. Oamenii te văd la televizor, în concerte sau la emisiuni, și vor să ia contact cu tine și în realitate. Uite, am fost în localitatea Roșia Montană și am fost impresionat. Este o zonă foarte frumoasă în care se poate face turism, foarte puțini oameni știu acest lucru. Localnicii sunt oameni frumoși, vă asigur că merită să le faceți o vizită.

 

Interviu realizat de Sorin BARBU

 

Articolul precedentConcepte auto de acum un sfert de secol
Articolul următorINTERVIU: Dragoş Bucur şi „mașina albă, mașina neagră“
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


4 + doi =