INTERVIU: „Eu sunt Anamaria Prodan”

0
57
În familia noastră, cumva, femeile au condus întotdeauna. Nu spun că eu conduc, dar sunt capabilă să văd lucrurile bine şi să le gestionez perfect. În ciuda aparenţelor, eu nu sunt un om prietenos, deşi par așa, pentru că trebuie.

Unii ar spune că această replică este un gest de aroganță, copiat parcă dintr-un discurs al lui Donald Trump, dar pentru ea este un mod de viață: o definește și, în același timp, o seduce! Îi dă putere și încredere. Anamaria Prodan are o viață de succes. Este căsătorită cu antrenorul Laurențiu Reghecampf, prezintă emisiuni de televiziune cu audiență și câștigă milioane de euro din fotbal. În 2016 a reușit un record. Nicolae Stanciu a fost transferat de la Steaua la Anderlecht pentru aproximativ 10 milioane de euro, cea mai mare sumă plătită pentru un jucător din campionatul românesc.

În familia noastră, cumva, femeile au condus întotdeauna. Nu spun că eu conduc, dar sunt capabilă să văd lucrurile bine şi să le gestionez perfect. În ciuda aparenţelor, eu nu sunt un om prietenos, deşi par așa, pentru că trebuie.

Auto Test Magazin: Cum a început povestea? Care a fost primul jucător pe care l-ai transferat?
Anamaria Prodan: Adrian Iordache! L-am transferat de la Dinamo Bucureşti la Shinnik Yaroslavl, în Rusia. Naşul copilului meu, impresarul Sică Puşcoci, mi-a spus: „Eşti bună de gură, doar ai terminat dreptul, vorbeşti bine limba engleză, o să te duci să faci această afacere”. Am plecat și habar nu aveam ce să cer.
Auto Test Magazin: Şi cum au decurs negocierile?
Anamaria Prodan: (Râde) M-am aşezat la masă şi le-am spus că am venit cu „cel mai bun jucător din campionatul românesc” şi trebuie să facem „cel mai mare contract”. M-au întrebat care sunt condiţiile noastre şi le-am răspuns că dacă le spun ce vrem nu se face transferul. Am așteptat oferta lor. Iordache câștiga la Dinamo aproape 30.000 de dolari pe an și ei propuneau de zece ori mai mult. Era enorm, dar le-am spus că este un „contract jenant”. Până la urmă am ajuns la 450.000 de dolari pe an. Atunci mi-am spus: „Nu știu mare lucru despre lumea aceasta și am obținut un contract foarte bun, dar dacă învăț și mă concentrez o să fac transferuri de milioane”.
Auto Test Magazin: Pare o lume dură…
Anamaria Prodan: Pentru mine nu există „nu pot”. Sunt… diabolică! Uite, Nicolae Stanciu. Când am spus că-l iau de la Steaua şi o să câştige milioane, discutam cu o groază de echipe în acelaşi timp. Pentru mine nu contează că patronul unei echipe îmi este „frate”, eu accept oferta „dușmanului”, dacă este cea mai bună pentru fotbalist. Am câştigat aproape 80 la sută „din piaţă”, din cauza mitocăniilor celorlalţi manageri, care și-au bătut joc de jucători. Eu nu am lovit niciun fotbalist peste cap şi nu am spus: „Hai, semnează, ce tot citești contractul?!”
Auto Test Magazin: Ai o relație apropiată cu fotbaliștii cu care ai contract?
Anamaria Prodan: Mă sună un jucător, la trei dimineaţa, că-i naşte nevasta? Mă ridic din pat, îl chem pe săracu` șofer care stă 24 de ore la dispoziția mea şi am plecat! S-a otrăvit câinele unui fotbalist? Găsesc cel mai bun veterinar! Cunosc mulţi oameni în acest oraş care mă sună şi îmi spun cât a băut şi fumat un fotbalist de-al meu care a ieșit la restaurant. Controlez tot! Eu sunt așa din familie (râde)!
Auto Test Magazin: Cum așa?
Anamaria Prodan: Eu am fost educată într-o „cazarmă”. Să te lămuresc… La vârsta de două săptămâni, mama (n.r. cântăreața Ionela Prodan) a plecat în turneu și eu am ajuns la bunica, la Dăbuleni. Ai mei nu prea aveau timp să mă viziteze și i-am cunoscut târziu: tata lucra la miliție, mama mea era plecată aproape opt luni pe an. Îți dai seama că, la bunici, alergam cu copiii de dimineață până seară și mâncam caisele căzute în bătătură. La nouă ani am ajuns la București, am primit un program și totul s-a schimbat: mâncarea, modul de sta la masă, hainele, mergeam la operă şi la teatru, am învățat să cânt la pian și aveam meditator la limba franceză.
Auto Test Magazin: Dar multe dintre aceste lucruri te-au ajutat în viață…
Anamaria Prodan: Am înțeles mai târziu. Eu eram „băiatul lui tata” și mă lua cu el peste tot. Mergeam chiar și la Miliția Capitalei unde am cunoscut viața infractorilor: vedeam arestații când veneau și plecau sau când li se aduceau pachete. Mi se părea că sunt niște oameni foarte tari, dar tata mi-a explicat că depinde de mine dacă ajung în acel subsol sau aleg o viață în care să mă recunoască lumea pe stradă, ca pe mama. Eu am fost un copil rebel, dar după ce l-am pierdut pe tata, la vârsta de 18 ani, mi-a fost tare greu. Mama a trăit o traumă în acel moment, pentru că tata se ocupa de tot, ea era poetă și un spirit artistic. Atunci, din copilul nebun și zbuciumat, am devenit „șeful casei” și mi-am spus că o să fiu Anamaria Prodan, peste mama mea.

Eu fac parte din categoria: „dacă m-ai lovit, am căzut și când m-am ridicat este nenorocire”.

Auto Test Magazin: Nu au fost tentații să părăsești acest drum?
Anamaria Prodan: (Râde) Eram în niște cercuri dubioase… La început am fost încântată, dar când am văzut că mulți dintre ei erau drogați, beți, arestați, am spus că asta nu este lumea mea și am schimbat foaia. Dacă decid ceva, aşa se întâmplă!
Auto Test Magazin: Este greu pentru o femeie în această meserie? Am citit că primești multe invitații…
Anamaria Prodan: Este „datoria” oricărui bărbat să încerce. La fel stau lucrurile şi cu o femeie: dacă îi place un bărbat… să încerce. Dacă spuneam „da”, mi-aș fi pierdut meseria şi credibilitatea. În această lume, în care există droguri, pariuri și trădări, nu prea sunt oameni curați. Eu sunt milionară de mică, nu a trebuit să mă culc cu un bărbat și să fac compromisuri ca să ajung undeva. Tata îmi spunea mereu: „Doar primul loc! Nu pricepi că nu mă interesează locul doi?”. Așa am reușit.

Laurențiu Reghecampf este antrenorul echipei Al Wasl din Emiratele Arabe Unite. Câștigă 3 milioane de dolari pe an, plus bonusuri.

Auto Test Magazin: Ai transmis mai departe, în familie, această presiune?
Anamaria Prodan: Fac la fel! Acum 25 de ani spuneam că am părinţi răi şi că nu o să fac niciodată aşa ceva copilului meu. Câteodată sunt tentată să mă opresc, ştiind prin ce am trecut, dar când văd unde am ajuns spun: „Nu! Copiii mei trebuie să mă depăşească”. Aşa au mers lucrurile în familia asta! O dată am găsit-o pe mama plângând în hohote pentru că îi spusese cineva, pe stradă: „Sunteţi mama Ana Mariei Prodan”. Şi ea i-a răspuns: „Ştiţi, eu sunt cântăreața Ionela Prodan”. „Da, mama Anei!”. În acel moment, mama și-a dat seama cine am ajuns. Mulţumesc lui Dumnezeu, nu m-a ajutat nimeni, nu datorez nimic, nimănui. Eu sunt Anamaria Prodan! Eu rămân Anamaria Prodan!
Auto Test Magazin: Copiii…
Anamaria Prodan: Doi sunt în Dubai, unul în Statele Unite şi unul în Italia. Bebeto, mezinul familiei, este lipit de taică-su, cel mare stă de trei ani cu noi (n.r. băiatul lui Reghecampf din prima căsătorie), Sarah termină liceul în America şi va avea bursă la facultate, iar Rebecca studiază „business administration fashion” în Italia (n.r. Sarah și Rebecca sunt fetele Anei din prima căsnicie). Când am fost în Italia, am văzut-o pe fata mea defilând, pe podium, pentru una dintre cele mai importante case de modă din lume. În America, la meciurile de baschet, toată lumea îmi spune: „Doamne, ce fată bună este Sarah”. Cel mic este căpitan de echipă la Manchester City, la vârsta lui, Luca învaţă perfect şi face judo. L-aș mânia pe Dumnezeu să cer mai mult. Toate aceste reuşite vin datorită seriozităţii şi muncii.
Auto Test Magazin: Nu îţi este greu? Copiii plecaţi, Laurenţiu plecat…
Anamaria Prodan: Așa am crescut, nu știu alt stil de viață. Laur m-a luat aşa cum sunt şi niciodată nu mi-a cerut să renunţ la nimic. Eu nu știu ce înseamnă „concediu”, nu am avut niciodată. Transferurile se fac iarna și vara, iar în celelalte luni merg la meciuri. Când să plec?
Auto Test Magazin: Ai tot fost atacată, după transferul lui Stanciu în Arabia Saudită. S-a spus că trebuia să mai rămână să joace în Europa…
Anamaria Prodan: Cine? Clevetitorii? Managerii care spun că duc jucători doar la Real Madrid și Barcelona? Stanciu nu pleca de la Praga dacă nu câștiga bani mulți! S-a gândit că are 26 de ani și mai poate juca șase sau șapte ani, iar dacă se accidentează grav, cariera lui se termină în cinci zile. Crezi că banii pe care îi are acum, îi câştiga undeva, în lumea asta, vreodată? Nu-mi pasă când sunt atacată, am avut și perioade mai agitate în care am deschis războaie cu toată lumea. Ajunsesem cu spatele la zid, dar îmi era bine, știam că îi am pe toţi în faţă, iar din spate nu vine nimeni. Îmi spuneam în fiecare zi: „Nu s-a născut nimeni să câştige o bătălie cu mine”. Eu am terminat şi „diplomaţie” şi la un moment dat am hotărât să fac şi pace, dar pacea să fie în avantajul meu. Chiar mă gândeam să dau un anunţ că vreau „hateri” noi, că cei vechi mi-au devenit fani.
Auto Test Magazin: Știu că ai trecut printr-un moment dificil cu mama ta…
Anamaria Prodan: Eu am aflat prima cât de grav era bolnavă. Am fost la spital să-i facem niște analize și medicul mi-a spus că are metastază în ultima fază și i-a mai dat două săptămâni de viață. Ficatul, pancreasul, creierul, oasele, toate erau cuprinse de boală. Păi, cum… Mama râdea, mânca, mergea și el îmi spunea că în două săptămâni totul se termină? Am plecat imediat în Turcia și am repetat analizele la cele mai bune trei clinici. Concluzia a fost aceeași.
Auto Test Magazin: A știut ce se întâmplă?
Anamaria Prodan: Când am plecat din țară, și-a dat seama că ceva nu este în regulă. După ce ne-am întors din Turcia am aflat că există în Cuba un tratament care ajută. În două zile am ridicat România în picioare și am avut tot: bilete de avion, viză, intrarea la spitalul „La Pradera” și tot tratamentul plătit. După două luni de tratament mi se părea că se simte mai bine: mânca, râdea, dar pierdea din greutate. Mama nu știa cât de gravă este situația și încerca să afle amănunte când plecam de lângă ea. Le-am spus tuturor să mintă. Dacă ar fi aflat și ar fi refuzat să lupte, s-ar fi terminat totul foarte repede. Am fost la tratament și în Mexic. După ce am aflat de boală a mai rezistat un an și două luni. Am luptat din răsputeri și, practic, singurul război pe care l-am pierdut a fost acesta. Cu mama! Este adevărat că în această ultimă perioadă am câștigat zile și luni pentru că am stat doar cu ea și am recuperat… Mi-am amânat toate proiectele, îmi era teamă că nu o mai găsesc în viață dacă plec. Nu și-a dorit niciodată să se degradeze, să fie povară și Dumnezeu a ajutat-o să nu se întâmple asta. De multe ori spun că mama mi-a insuflat toată puterea ei când și-a dat ultima suflare, cu mine de mână. Pe mama nu o dobora nimic, nu exista nicio situație în care să nu găsească o soluție. Îmi spunea mereu: „Dacă ești în tunel și este beznă, undeva o să găsești un fir de lumină”. Asta le spun și copiilor mei.
Auto Test Magazin: Știu că îți plac lucrurile luxoase. Ce mașină ai?
Anamaria Prodan: Am opt mașini, să vedem dacă îmi amintesc de toate. Am Ferrari, cred că am mers de trei ori cu el, Mercedes V, Mercedes S Maybach, G-Klasse, Rover. Ce mai am? Laurențiu a luat un Jeep Wrangler Rubicon și a băgat o grămadă de bani în el pentru că este ca o jucărie și poți mereu să schimbi ceva. Tot Laur și-a luat un Audi R8, să vezi ce încântat era, dar când a plecat cu el de pe loc mi-a venit să vomit. I-am spus că nu-mi place, „asta pleacă de sub noi”. Avem și un Mercedes din acela cu „uși de pescăruș”. Ne-am luat și mai multe modele de Rolls-Royce, Laurențiu și-a cumpărat și celebrul Ghost cu care a apărut în toate ziarele din România.
Auto Test Magazin: Bani mulți…
Anamaria Prodan: Milioane avem băgate în mașini, dar să știi că avem familie mare. Sunt eu și Laur, avem patru copii care cresc repede, mama lui Laur, șoferii, bona și soțul ei. Toată lumea ia mașina și pleacă.
Auto Test Magazin: Bona? Cu Ferrari? Vorbești serios?
Anamaria Prodan: Ai dreptate! Cu Rolls-Royce și cu Ferrari mergem doar noi. Sunt mașinile noastre de suflet. Acum am înțeles că o să primesc un Bentley, de la soțiorul meu iubit. O să-l văd când ajung în Dubai…
Auto Test Magazin: Poate a luat-o pentru el.
Anamaria Prodan: Nu. Este cadoul meu. El conduce acolo un Cadillac Escalade, am și eu unul în America. Noi suntem fascinați de mașini.
Auto Test Magazin: Care a fost prima ta mașină?
Anamaria Prodan: În 1972, familia mea avea un Ford Taunus, neagră. Nu conducea nimeni în București așa mașină. După aceea ne-am luat o Lada S, o nebunie, tare puternică. Tata spunea că merge cu „viteza luminii”, dar el conducea cu 40 km/h și făcea opt ore până la mare. Eu am rău de mașină, vomitam și îi ceream să oprească mașina de zeci de ori. După câțiva ani ne-am luat un Oltcit pe care l-am condus și eu. Îmi aduc aminte că intra apă la delcou, era un chin când ploua și trebuia să merg prin pasaje. Am primit apoi mașina lui „Miss Ellie” din serialul Dallas, Volkswagen-ul alb, decapotabil, iar după aceea mi-am cumpărat un BMW de la niște vagabonzi care rămăseseră fără bani. Am dat cât mi-au cerut și am plecat cu mașina, fără acte, fără nimic. Am avut tot ce era la modă: Nissan Patrol, Ford Explorer și Expedition, Audi TT. Îmi plac mașinile frumoase, nici nu știu dacă merg pe benzină sau pe motorină.
Auto Test Magazin: Ai avut incidente pe șosea?
Anamaria Prodan: Da. Într-o noapte a adormit șoferul la volan și a intrat într-un cap de pod. Eram cu un Mercedes care a fost distrus aproape în totalitate. Nu am pățit nimic, nici măcar o zgârietură, nici eu, nici șoferul. Filmasem la una dintre emisiuni de la 6 dimineața până la 12 noaptea. Am vrut să plec la 7, dar a intervenit ceva, am zis că plec la 10 și iar m-am răzgândit. Când să plecăm la drum nu mai pornea mașina, Mercedes nou și pierduse tot curentul din baterie, la hotel nu mai găseam cheia și am așteptat o oră să vină cineva, să pot intra în cameră. Spune tu dacă nu erau doar semne să nu plec.
Auto Test Magazin: Te iartă polițiștii când mai faci câte o greșeală în trafic?
Anamaria Prodan: Când că lumea m-a iubit foarte tare și mă recunoaște după atâtea emisiuni pe care le-am făcut. Și cu părul așa și cu el creponat. Îmi spun polițiștii: „Nu mai faceți greșeli, că sunt camere”. Când era Laur antrenor la Steaua, le dădeam tricouri. În schimb, zilele trecute, m-am certat cu un angajat de la poliția locală care mi-a vorbit urât. Mă enervează proștii! Cumplit! Nu mai am răbdare cu ei! Urăsc mitocănia și prostia. Sunt pe primul loc și în meserie, dar și la înjurături și golănie. Știi cum este să ai o viață fără un regret? Am o viață împlinită, fericită și am tot ce vreau!

Interviu realizat de Sorin BARBU / Foto: arhiva Anamaria PRODAN, Sorin BARBU

Articolul precedentRAR Grivița: Marioara Paraschiv – Mary cea cu vino-ncoa’
Articolul următorKevin Andersson: Schițe frumoase
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


trei × 6 =