RAR Grivița: Marioara Paraschiv – Mary cea cu vino-ncoa’

0
29

De câte ori o vezi prin curtea Registrului Auto Român te întrebi de unde are puterea să zâmbească și să se păstreze calmă chiar și în cele mai agitate zile. Alungă mereu încordarea cu o vorbă bună și pare că are în buzunar o baghetă magică, cu ajutorul căreia rezolvă, în liniște, cele mai stresante situații. Numele ei este Marioara Paraschiv și conduce Reprezentanța Grivița a Registrului Auto Român.

Marioara Paraschiv: Toată lumea mă știe de Mary, de aproape 22 de ani. M-am angajat la Registrul Auto Român în anul 1997. Am început pe postul de operator calculator, am fost avansată șef de compartiment, iar acum sunt șef de reprezentanță.
Auto Test Magazin: Vă mai amintiți prima zi la Registrul Auto Român?
Marioara Paraschiv: Am fost tare speriată. Am venit pentru concurs și domnul Ioan Țigănaș (n.r. primul șef al Registrului Auto Român) a vrut să mă dea afară din secretariat, spunea că nu angajează minori (râde). Aveam 19 ani, eram micuță, slăbuță și tremuram de emoții. Înainte să vin aici am lucrat un an la Institutul Incertrans, chiar în clădirea roșie unde acum sunt colegii mei și îmi plăcea ce vedeam în curte: lume multă, tineret, voie bună, dar și multă muncă. M-am bucurat că am ajuns aici și mi-a plăcut foarte mult, așa că am rămas.
Auto Test Magazin: Vă mai place și acum, după 22 de ani?
Marioara Paraschiv: Da. Este adevărat că pentru a-mi păstra entuziasmul încerc să fiu calmă și veselă. La Registrul Auto Român mă simt ca în a doua mea familie. Eu am doar un copil, un băiat, și mi-am găsit aici o familie numeroasă, unde vin cu drag.
Auto Test Magazin: Băiatul ce drum a ales?
Marioara Paraschiv: Are 16 ani și cred că se va îndrepta spre politică. Participă la acțiuni la Parlamentul European de Tineret și merge des la întruniri la licee din străinătate. Din păcate, aceste deplasări îl încurajează să lucreze afară. Pentru noi, părinții, este o pierdere. Rămânem prea devreme doar eu și soțul, poate dacă am mai fi avut cel puțin un copil (oftează) ar fi fost altfel.
Auto Test Magazin: Poate se grăbește și vă aduce un nepot…
Marioara Paraschiv: (Zâmbește) Of, Doamne, ce-mi doresc… Îmi doresc o grădiniță! Dacă nu aș fi lucrat la Registrul Auto Român, cu atâta lume în jur, cred că aș fi vrut să fiu undeva unde să am grijă de mulți copii.
Auto Test Magazin: Cum reușiți să fiți calmă și zâmbitoare?
Marioara Paraschiv: Cred că așa este firea mea, m-am născut mai calmă. Zâmbitoare… de ce nu aș fi? Suntem sănătoși! Toate celelalte lucruri se rezolvă, dar fără sănătate… Trebuie să ne bucurăm în fiecare zi de noi și de tot ce este în jurul nostru.
Auto Test Magazin: Lucrați în marea majoritate a timpului cu bărbați. Nu este dificil?
Marioara Paraschiv: Eu am crescut într-o familie cu trei frați și mulți veri, așa că nu am o problemă că lucrez mai mult cu bărbații. Dar să știți că îmi place foarte mult să muncesc și cu colegele mele. Femeile sunt mai puține la RAR, dar sunt cele mai frumoase doamne și sunt deosebite. Știți că suntem două femei care conducem reprezentanțe RAR? Eu și doamna Iuliana Moise de la RAR Vâlcea. Îmi este ca o mamă: ne sunăm, ne sfătuim, ne felicităm, ne trimitem zâmbete.
Auto Test Magazin: Cum este o zi la Registrul Auto Român?
Marioara Paraschiv: Începe foarte devreme și se termină foarte repede, nici nu știi când se duce timpul. În fiecare zi, practic, facem aceleași lucruri, dar ne și confruntăm cu noi provocări. Clienții au mereu probleme, nelămuriri, sugestii. Când omul își cumpără o mașină are senzația că și-a luat ce este mai bun și nu întotdeauna acesta este adevărul. Oamenii înțeleg mai greu că mașina lor are o problemă care trebuie remediată.
Auto Test Magazin: Fluxul este mare în fiecare zi. Cum vă descurcați?
Marioara Paraschiv: Sunt momente în care suntem obosiți cu toții și atunci este mai dificil. Ne-am adaptat și, dacă se întâmplă să rămână un coleg în urmă, „îl tragem” imediat lângă noi. La RAR lucrează oameni buni și deosebiți, fără ei, foarte sincer o spun, nu ai putea să conduci o reprezentanță. Dacă oamenii nu muncesc și nu sunt uniți nu se rezolvă nimic. Muncesc și când sunt 40 de grade în hală și când este frig, și când plouă, și când ninge.
Auto Test Magazin: Când vedeți curtea plină de mașini, aveți un sentiment de panică?
Marioara Paraschiv: Nu ne-am blocat niciodată, așa că nu sunt speriată că nu trecem ziua. Pot să spun că ne ajută foarte mult și „sistemul integrat”. Este o „bilă albă” și se vede că Registrul Auto Român a evoluat. Și vor fi îmbunătățiri în fiecare an.

 

http://www.autotestmagazin.ro/rar-serban-urjan-oamenii-intotdeauna-conteaza/

http://www.autotestmagazin.ro/rar-teleorman-cristian-dita-fratele-cel-mare/

http://www.autotestmagazin.ro/rar-braila-vasile-jurubita-capitan-si-matelot/

http://www.autotestmagazin.ro/investitii-la-rar-din-brasov-interviu-cu-traian-terci-sef-reprezentanta/

http://www.autotestmagazin.ro/rar-olt-marcel-petrache-organizat-si-eficient/

http://www.autotestmagazin.ro/rar-voluntari-octavian-datculescu-profesia-ca-o-pasiune/

http://www.autotestmagazin.ro/rar-arges-reprezentanta-din-livada/

Articolul precedentAudi e-tron GT Concept
Articolul următorINTERVIU: „Eu sunt Anamaria Prodan”
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 − = doi