Interviu cu Mihai Boldijar – Bosch: După 20 de ani

0
87

Cu o carieră de 19 ani în grupul Bosch, Mihai Boldijar a preluat de la începutul anului 2014 funcția de director general Robert Bosch SRL și reprezentant al concernului Bosch în  România și Bulgaria.

Mihai Boldijar
Mihai Boldijar – Director general Robert Bosch SRL

În primul rând felicitări pentru numirea în funcţia de director general Robert Bosch SRL şi reprezentant al concernului Bosch în România şi Bulgaria.
Ne cunoaştem de mai bine de 10 ani şi ştiu câtă implicare aţi avut în această companie. Cum aţi început drumul în Robert Bosch SRL?

Am început cariera în companie acum mai bine de 19 ani, ocupând pe rând funcţii în vânzări în cadrul departamentelor Car, Multimedia şi Componente auto. Din 1997 am preluat conducerea acestui departament, iar ulterior funcţia de director regional pentru Europa de Sud-Est (România, Bulgaria, Macedonia şi Republica Moldova). În 2009 am fost numit director regional pentru Asia de Sud-Est al departamentului Automotive Aftermarket. Timp de aproape patru ani am coordonat din Singapore afacerile acestei divizii în toate cele zece ţări din sud-estul Asiei, cunoscută ca şi zona ASEAN.
De la începutul anului am preluat funcţia de director general Robert Bosch SRL şi Robert Bosch Eood şi reprezentant al grupului Bosch în România şi Bulgaria.

Ce perioadă a fost cea mai grea dar şi cea mai interesantă în toţi aceşti ani?

Am avut şansa să lucrez întotdeauna cu echipe excelente şi am reuşit să trecem împreună cu succes peste toate provocările care au apărut în toţi aceşti ani. Cred că am reuşit să construim împreună şi să întărim prezenţa mărcilor grupului Bosch în regiunile în care am lucrat.

BOSCH (1)De curând aţi sărbătorit 20 de ani de activitate Bosch în România. Este ţara noastră în continuare o locaţie importantă şi strategică pentru grupul Bosch?

Fără îndoială că da, ca dovadă stau investiţiile de cca. 160 milioane de euro realizate în ultimii zece ani, cele mai recente fiind locaţiile din Blaj şi Cluj.

BOSCH (3)La începutul lunii mai aţi inaugurat şi primul centru de cercetare şi dezvoltare Bosch Automotive Electronics la Cluj. Ce componente se vor produce aici şi pentru ce vor fi folosite?

În luna noiembrie 2013, am deschis oficial noul centru de cercetare şi dezvoltare din Cluj. Înainte de deschiderea centrului, inginerii angajaţi au fost trimişi la diferite unităţi de cercetare Bosch din Germania şi Ungaria, unde au fost şcolarizaţi şi au fost implicaţi în primele lor proiecte de lucru. Acesta este primul centru de cercetare deschis de Bosch în România. Domeniile de cercetare și dezvoltare pot fi împărțite în trei categorii principale: asistență pentru șoferi, invertoare fotovoltaice și ingineria fiabilităţii produselor.
Anul acesta, în luna mai, am inaugurat şi o nouă unitate de producţie în Cluj, unde vom produce componente electronice şi dispozitive de control pentru industria auto din Europa.
Aceste componente vor fi folosite, de exemplu, în sistemele de asistenţă la conducere şi în sistemele de siguranţă, cât şi în cele de reducere a consumului de combustibil. Tot la Cluj se va fabrica în viitor şi „inima” sistemului de propulsie eBike pentru bicicletele electrice.

BOSCH (2)Fabrica de la Blaj a fost şi ea extinsă cu încă o unitate de producţie. Câţi angajaţi aveţi acum aici şi de ce a fost necesară aceasta extindere?

Fabrica din Blaj, unde în prezent lucrează cca 1000 de angajaţi, este prima şi cea mai extinsă unitate de producţie a grupului în România. Începută ca o investiţie a diviziei Bosch Rexroth, a fost extinsă anul trecut cu încă o unitate pentru producerea unor componente pentru industria auto.

Intenţionanţi să extindeţi ceva şi la centru de comunicare din Timişoara? Schimbări?

Momentan ne concentrăm atenţia asupra consolidării poziţiei pe piaţă şi continuăm dezvoltarea locaţiei din Timişoara. Extinderea este influenţată de numărul de noi proiecte, care duce automat la creşterea numărului de angajaţi.

Ce planuri aveţi pentru Bosch în România anul acesta? Campanii, proiecte?

Consolidare şi creştere în toate cele patru domenii- producţie, comerţ, cercetare-dezvoltare şi servicii.

Interviu realizat de Lorena Buhnici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 9 = paisprezece