Jaguar E-Pace, o nouă „felină”

0
53

e-pace04E-Pace, noua membră a familiei, este o adaptare a sportivei F-Type în materie de stil la caracteristicile unui SUV compact.

e-pace01
Concurenţă acerbă formată de BMW X1, Audi Q3 sau Mercedes GLA şi poate chiar internă din partea lui Evoque… Ceva îmi spune că şi Porsche pregăteşte o surpriză. Asta nu înseamnă că E-Pace nu o să lupte cu șanse reale.

e-pace05Britanicii continua ofensiva de modele… şi pot să spun că noua apariţie este cel puţin plăcută ochiului. Avem în faţă un SUV Jaguar, ceva mai mic decât modelul F-Pace, dar cu ambiţii mult mai mari în materie de vânzări, pe o piaţă cu o concurenţă acerbă de care şi o felină mare şi-ar putea face griji, ce să mai zicem de una „compactă”. Cu toate acestea, ambiţiile sunt îndreptăţite. Pentru că în acest segment aspectul contează foarte mult, atenția acordată designului a fost foarte mare, iar E-Pace, cum este denumit, se descurcă de minune în această privinţă. Deşi este al doilea SUVal Jaguar,  nu se inspiră de la fratele mai mare deoarece este înrudit ca aspect mai mult cu sportiva F-Type.

e-pace02Această alegerea a fost una normală, justificată de dorinţa echipei de design de a prezenta o maşină cu trăsături sportive mai bine conturate. Prin urmare, există diferenţe notabile între cele două SUV-uri, care fac din E-Pace o alegere fără regrete. Nu este un F-Pace la dimensiuni reduse, este o altă maşină cu un alt caracter. Fratele mai mare este mai înrudit cu limuzinele mărcii, pe când acesta este înrudit cu sportivele pur sânge ale britanicilor.

comparativlateral

În studiul comparativ al suprafeţei laterale se observă liniile mai tensionate ale lui E-Pace comparativ cu cele ale lui F-Pace. Alegerea unei teme mai sportive comparativ cu eleganța afișată de fratele mai mare a fost o decizie foarte inspirată.

comparativfata

În zona frontală E-Pace împrumută trăsăturile lui F-Type în timp ce F-Pace face trimitere la limuzinele mărcii. Farurile… ochii acestor feline sunt oglinda sufletelor lor.
În privinţa producţiei şi aici se marchează o noutate deoarece E-Pace o să fie fabricat în Austria, la Graz, producția unui model Jaguar părăsind pentru prima dată „căminul” britanic.

E-Pace_F-Type

La nivel de design, gradul cel mai mare de rudenie al lui E-Pace este cu F-Type.

 

Articolul precedentAutocare: „Nave de linie” pe roţi
Articolul următorMuzee auto: Istoria BMW sub un singur acoperiș
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sase − = 1