Kalașnikov vrea să producă mașini electrice

0
92

Kalașnikov se pregătește să intre pe piața auto, semn că cei care conduc această companie consideră că nu au de parcurs o cale prea lungă de la producția de armament la cea de mașini electrice. Compania din Federația Rusă a dezvăluit deja mai multe brevete electrice și există indicii că se va trece foarte curând la producția de serie.

Kalașnikov este o companie din Rusia care produce armament ușor, foarte cunoscută pentru pușca de asalt AK-47, considerată de mulți specialiști cea mai răspândită armă de umăr de pe planetă. Compania rusă și-a diversificat gama, iar acum produce și drone, vedete militare și civile. Succesul a avut însă de suferit, pentru că această companie se află sub sancțiuni după ce Rusia a anexat Peninsula Crimeea.

Kalașnikov, gata să se lanseze pe piața mașinilor electrice

Să revenim însă la noua pasiune a celor care conduc această companie. În anul 2018, Kalașnikov a dezvăluit prototipul unui vehicul electric compact. UV-4 are patru uși, o autonomie de 150 de kilometri și poate ajunge la o viteză de 80 de km/h. Mașina pare decupată dintr-un joc și are 3,4 metri lungime, 1,5 metri lățime și 1,7 metri înălțime și este dotată cu încălzire, aer condiționat și câteva instrumente digitale.

Recent, au apărut imagini cu acest brevet în baza deschisă a Institutului de Proprietate Industrială din Rusia care dau de înțeles că este posibil să se înceapă producția a UV-4, inclusive a unei versiuni cu trei toți și două uși.

La începutul anului 2018, Kalașnikov a lansat și conceptual CV-1, dar acum au apărut informații și despre un alt vehicul cu trei roți, cu o formă ovală, care poate găzdui doi pasageri, nu foarte înalți. Această mașină nu are uși, dar este dotată cu trapă. Rămâne de văzut ce plan au cei care conduc firma Kalașnikov. Renunță la producția de armament și se apucă de fabricat mașini electrice sau vor dezvolta o nouă ramură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


patru + = 10