Karma dezvăluie noua platformă pentru viitoarele supercaruri

0
41

Constructorul american de supercaruri și producător de tehnologie, Karma Automotive, a anunțat finalizarea etapei inițiale de dezvoltare a propriei platforme ultra performante, E-Flex, a treia dintr-o serie de eforturi demonstrative care prezintă capacitățile tehnologice interne ale companiei. Proiectul face parte din „E-Flex Platform initiative”, un program care oferă soluții de mobilitate prin platforme modulare EREV (vehicul electric cu autonomie extinsă) și BEV (vehicul electric cu baterie).

Noua platformă este proiectată pentru aplicații de înaltă performanță care includ motoare electrice duale, montate pe punțile față și spate, și care dezvoltă o putere maximă de 1.100 CP, cu un cuplu la roată de… 14.000 Nm! Soluția tehnică are scopul declarat de constructor să obțină o accelerație de invidiat de la 0 la 97 km/h în mai puțin de 1,9 secunde. Împreună cu noul invertor Silicon Carbide (SiC, carbură de siliciu) de la Karma, platforma dispune de o baterie plană perfectă, spune constructorul, pentru amplasarea sa în podeaua viitoarelor modele. Punctele sale forte sunt că  permite o distribuție optimă a greutății pe cele două punți și poate furniza o autonomie pur electrică de până la 400 de kilometri.
E-Flex folosește tehnologiile emergente ale companiei, serviciile de fabricație și proiectare oferind astfel viitorilor utilizatori soluții inovatoare de mobilitate electrică. De eemplu, folosind noua platformă, producătorii de vehicule pot optimiza costurile de dezvoltare pentru diverse inginerii, testarea, certificarea și construirea unei platforme EREV sau BEV, și pot electrifica propriile lor produse mult mai rapid și eficient.


„Noua noastră platformă E-Flex este potrivită pentru configurațiile supercar și este proiectată să poată echipa vehicule performante, cum este conceptul Karma SC2”, a declarat Kevin Zhang, director tehnic la Karma Automotive. „Scopul tuturor platformelor E-Flex de la Karma este să ofere partenerilor noștri o multitudine de soluții de mobilitate electrică cu sisteme motrice având variante diferite de motoare și baterii. Platforma noastră de înaltă performanță este una dintre cele mai premium configurații oferind rezultate fără precedent.”

Alte dezvăluiri recente, ce poartă semnătura companiei, includ platformele EREV și BEV destinată autoutilitarelor și va fi echipată cu tehnologie autonomă SAE® de Nivel 4, dar cu aplicații de la supercaruri performante, până la vehicule economice, de folosință zilnică, pentru pasageri și marfă. Platforme demonstrative suplimentare vor fi dezvăluite în săptămânile următoare, cu peste 22 de configurații diferite și o multitudine de componente suplimentare disponibile, inclusiv noile invertoare SiC ale Karma. Constructorul american a anunțat, de asemenea, planurile pentru apariția lui Revero GTE, o versiune full-BEV a premiatului său model Revero GT, pe o platformă Karma E-Flex cu două motoare.

Foto: Karma Automotive

http://www.autotestmagazin.ro/fisker-karma-masina-iubita-de-soare/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


trei − = 1