The American Dream pe șosele

0
47

Știți cât de lungă e cea mai lungă mașină din lume? Are puțin peste 30 de metri! Ca să se poată deplasa, limuzina se folosește de 24 de roți

Majoritatea șoferilor au mașini cu care să se deplaseze din punctul A în punctul B. Alții caută senzații tari și atunci se uită după modele sport sau off road. Un american însă a vrut să aibă un autoturism în care să-i încapă și vreo 50 de prieteni, așa că s-a ales cu cea mai lungă mașină din lume!

Jay Ohrberg, colecționar de automobile și producător de mașini pentru clienți excentrici, și-a văzut visul cu ochii în anii 80, când a construit o limuzină lungă de 30,48 metri. Cu aproape 7 metri mai lungă decât un teren de tenis (sau cât un bloc de 10 etaje), mașina a intrat atunci în Cartea Recordurilor Guiness și nici că a mai fost cineva interesat să detroneze acest record… Mașina de la care s-a pornit a fost un Cadillac Eldorado și a fost transformată într-o limuzină cu 24 de roți: 6 viratoare în față, 8 la mijloc, acolo unde se și articulează mașina, și alte 10 roți în spate.

Luatul unei curbe presupunea răbdare și nervi, iar ca să facă o întoarcere… mai bine nu! Tocmai de aceea au fost gândite două locuri pentru șofer, câte unul la fiecare capăt al vehiculului. În interior limuzina are 16 locuri pe banchete și mai multe „camere” cu un pat king size, canapele, fotolii, televizoare, baruri și mese unde se putea mânca. Distracția putea continua în piscina cu jacuzzi ori pe platforma pentru bronzat. Iar dacă petrecăreții ar fi rămas blocați în trafic ori ar fi trebuit să plece urgent undeva, un elicopter avea suficient loc să aterizeze pe heliportul de la capătul mașinii 🙂

Deși un vehicul funcțional și care se putea deplasa singur (cu o viteză mică, e adevărat), cea mai lungă mașină din lume nu a fost prea des utilizată. A fost folosită la câteva evenimente, a fost expusă la niște târguri și show-uri auto iar acum zace abandonată în Autoseum, un muzeu din Mineola, Statele Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua − 6 =