KIA EV6 este „Mașina Anului 2022 în România”

0
36

La cea de-a 23-a ediție a competiției modelul coreean a fost ales câștigător dintre șapte finaliste, selectate din peste 25 de modele eligibile lansate în acest an, urmat îndeaproape de Dacia Spring și, cu un mic ecart, de Opel Mokka. De remarcat este faptul că dintre cele șapte finaliste, cinci au fost mașini full electrice, una full hibrid și doar una cu motorizare termică.

Conform criteriilor competiției programul de testare a modelelor finaliste a inclus două etape: deplasarea pe drumurile publice urmate de proceduri specifice de manevrabilitate, dinamică și siguranță organizate pentru a opta oară consecutiv pe pista Academiei Titi Aur.


Titlul a fost acordat de juriul Asociației Presei Auto din România format din jurnaliști profesioniști, alături de care s-au aflat piloți de raliu, personalități din mediul online, din radio și televiziune, dar și personalități independente, pasionate de domeniul auto.
„În numele KIA România suntem foarte mândri de acest titlu. El reflectă într-o bună măsură și ceea ce se întâmplă la nivel european unde KIA EV6 este în finala Mașina Anului în Europa și vom vedea ce va întâmpla mai departe. Acesta a fost un prim indicator că modelul este un succes și că poate întruni un punctaj edificator atunci când este evaluată la rece, dar și din punct de vedere emoțional pentru că, așa cum știm deja, mașinile sunt alese într-o bună măsură și cu inima” a spus Cătălin Șoloc, PR Manager KIA România, după înmânarea premiului.

„Am primit cu mare satisfacție și mândrie vestea că noul EV6 a câștigat titlul Mașina Anului 2022 în România. Este cel mai important trofeu auto din țara noastră și suntem onorați să îl primim. Este încă o dovadă a poziției pe care Kia și-o consolidează de la un an la altul la vârful ierarhiei mașinilor electrice, ca urmare a progreselor tehologice remarcabile făcute de marcă. Ne bucurăm că membrii juriului au apreciat la EV6 tehnologia de vârf, eficiența, designul avangardist, calitatea execuției, pachetul de siguranță complet si, firește, garanția de 7 ani unică în industrie” a declarat Dan Chitaru, Președintele Kia Romania, după aflarea rezultatului concursului.

CLASAMENTUL FINAL „MAȘINA ANULUI 2022 ÎN ROMÂNIA”

  1. KIA EV6 – 191 p
  2. Dacia Spring – 175 p
  3. Opel Mokka – 134 p
  4. Citroen C4 – 112 p
  5. Fiat 500e – 106 p
  6. Toyota Yaris Cross – 98 p
  7. Renault Arkana – 96 p

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


cinci + 6 =