Kia Rio facelift: sisteme de asistență noi și microhibridizare

0
96

La patru ani de la lansare, a patra generație a hatchback-ului subcompact Kia Rio a trecut recent prin faceliftul de mijloc de carieră.

Schimbările estetice sunt concentrate la partea frontală, unde remarcăm imediat noul spoiler, cu priză de aer romboidală mai lată, dar mai puțin înaltă decât la modelul prefacelift. Și carcasele proiectoarelor de ceață, incluse în spoiler, au fost modificate, acestea având acum o formă angulară mai accentuată. Calandrul doar a fost ușor îngustat pe verticală, iar farurile sunt echipate complet cu LED-uri. La partea posterioară nu s-a umblat, dar s-a mărit gama de culori pentru caroserie cu două nuanțe noi, albastrul Sporty Blue fiind chiar reușit.


La bord, cel mai vizibil este noul ecran tactil în stil tabletă al centrului multimedia, poziționat între aeratoarele centrale, a cărui diagonală poate ajunge până la opt inci (20,3 cm) pe versiunile de echipare superioare. Display-ul indicatoarelor de bord a rămas cu diagonala nemodificată (4,2 inci), însă are rezoluție mai bună. Pentru asistența șoferului, Kia Rio facelift a fost echipat standard cu sistem de alertă pentru traficul din spate, alarmă de repornire, care, în coloană sau la semafor, vă atenționează că mașina din față a plecat de pe loc, iar detectorul frontal identifică acum și bicicliștii, nu doar pietonii. Pe lista de opționale a fost inclus un tempomat adaptiv.


Îmbunătățirile cele mai importante le găsim sub capota față. Nu e vorba de propulsoare noi, ci de faptul că cele două versiuni ale unității turbo pe benzină de un litru sunt acum electrificate cu ajutorul unui alterno-demaror (microhibrid). Cele două trepte de putere sunt aceleași, 100 și 120 CP, dar consumul și emisiile de noxe s-au redus. Deasemenea, varianta de 100 CP a primit o cutie de viteze manuală nouă, cu șase trepte, în loc de cinci anterior. Noua Rio are pe lista de opționale și o transmisie cu ambreiaj dublu DCT cu 7+1 rapoarte. Versiunea de bază este aceeași, 1.2 benzină 84 CP.
Kia Rio facelift va ajunge la reprezentanțe la începutul toamnei.

Foto: Kia

http://www.autotestmagazin.ro/kia-futuron-un-viitor-frumos/

http://www.autotestmagazin.ro/test-kia-niro-phev-electric-area/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


3 − = unu