Koenigsegg Jesko a stabilit patru recorduri mondiale. VIDEO

0
492
Koenigsegg Jesko Absolut/Sursa FOTO: Captură YouTube

Koenigsegg Jesko a doborât patru recorduri mondiale de viteză într-o singură zi, un succes care o să-i atragă și mai mult fanii acestei mărci, mari amatori de curse încărcate cu adrenalină. Noul model de înaltă performanță al producătorului suedez, Jesko Absolut, a fost proiectat special pentru viteză în linie dreaptă.

Koenigsegg Jesko a doborât patru recorduri mondiale de viteză într-o singură zi

Koenigsegg Jesko este bijuteria mărcii suedeze, iar noul model, de înaltă performanță al producătorului suedez, Jesko Absolut, a uimit prin performanțele de pe circuit. Bolidul a devenit cea mai rapidă mașină de serie care atinge 400 km/h și cea mai rapidă mașină care accelerează și decelerează de la 0 la 400 km/h și înapoi la 0. Dar să le luăm pe rând…

Săptămâna trecută, pe 27 iunie, pe un aerodrom din Suedia, Koenigsegg a testat și a stabilit noile recorduri cu Jesko Absolut. Primul bornă depășită a fost obținută pentru cea mai rapidă mașină de serie care atinge 400 km/h, realizând această performanță în doar 18.82 secunde. Al doilea record a fost pentru cea mai rapidă mașină care accelerează la 400 km/h și revine la 0. Jesko Absolut a parcurs această distanță în 27.83 secunde, cu aproape o secundă mai rapid decât recordul anterior deținut de Koenigsegg Regera din 2023.

Celelalte două recorduri au fost pentru cea mai rapidă mașină care atinge 250 mile pe oră (402 km/h) și cea mai rapidă mașină care revine la 0 de la această viteză. Jesko Absolut a atins 250 mph în 19.20 secunde și a parcurs distanța 0-250-0 mph în 28.27 secunde, conform informațiilor de pe site-ul oficial.

  • 0-400-0 km/h – 27.83 secunde
  • 0-400 km/h – 18.82 secunde
  • 0-250-0 mph – 28.27 secunde
  • 0-250 mph – 19.20 secunde

Ce motor are Koenigsegg Jesko Absolut

Jesko Absolut este echipat cu un motor V8 bi-turbo de 5.0 litri, care generează 1622 cai putere când funcționează cu combustibil E85, dar și anvelope standard Michelin Pilot Sport Cup2 R, iar caroseria a fost ușor modificată față de versiunea standard pentru a reduce rezistența aerodinamică. S-a renunțat, în acest fel, la aerodinamica activă prezentă pe versiunea normală a lui Jesko.

„Acest record a validat acuratețea performanței simulate și calculate a lui Jesko Absolut, lucru care ne oferă mare încredere în abilitatea acestuia de a fi cea mai rapidă mașină de serie omologată complet din lume”, a declarat Christian von Koenigsegg, fondatorul și CEO-ul mărcii suedeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt × 2 =