Lamborghini cyberpunk

0
78

Un alt mare nume din lumea auto își sărbătorește anul acesta cea de-a 60-a aniversare și este vorba despre constructorul italian Automobili Lamborghini.

Este un moment important pentru constructorul din Sant’Agata Bolognese pe care a decis să-l marcheze prin colaborarea cu Ikeuchi, cel mai reprezentant artist japonez al culturii cyberpunk la ora actuală.

Colaborarea este prima dintr-o serie de proiecte artistice de avangardă în care constructorul italian va colabora cu artiști cu renume internaționale pentru sărbătorirea acestui moment important la nivelul întregii sale rețele globale.

Compania a creat platforma artistică pentru a explora, sub toate formele, valorile de bază ale Lamborghini care l-au distins întotdeauna în trecut, prezent și, mai ales, ca o referință viitoare. Această primă colaborare japoneză este prezentată la Tokyo împreună cu IKEUCHI.

Proiectul explorează la maximum temele comune împărtășite de cei doi și anume conceptele de „timp” și „atemporalitate”. Prima reprezentare, Time Gazer, a fost construită folosind piese originale Lamborghini și este o piesă de artă la scară largă menită să încapsuleze viziunea IKEUCHI despre trecut, prezent și viitor prin prisma evoluției Lamborghini.

Pe de altă parte Lamborghini Huracán STO Time Chaser_111100 este o „Opera Unica”, o ediție limitată care exprimă în mod strălucit tema ciberneticii IKEUCHI și istoriei de 60 de ani a Lamborghini, cuprinzând valorile comune cu care italienii au în prim-planul vremurilor încălcând regulile trecutului printr-o exprimare creativă și autentică. Influența moștenirii Lamborghini asupra acestei Opere Unice este remarcată prin referințele clare la culorile de lansare ale modelelor aniversare anterioare și prin utilizarea 111100, codul binar pentru numărul 60, în denumirea în sine.

Important este că artistul japonez s-a inspirat din bogata moștenire Lamborghini, pentru aceste creații folosnd piese originale de la modelele aniversare anterioare, cum ar fi Lamborghini Countach 25th Anniversary, Lamborghini Diablo SE30, Lamborghini Murciélago 40th Anniversary și Lamborghini Aventador LP-50th Anniversary. Combinând aceste părți și alte elemente, IKEUCHI a interpretat Huracan STO în stilul său ciber-industrial futurist.

„Sunt foarte onorat să colaborez cu un brand precum Automobili Lamborghini special pentru cea de-a 60-a aniversare”, a declarat artistul japonez. „Este un brand care se străduiește în mod constant să-și modeleze viitorul și să provoace status quo-ul așa cum fac eu cu arta mea. Time Gazer și Time Chaser au fost create prin încorporarea unor piese originale din modelele aniversare trecute și sunt menite să fie o sărbătoare a istoriei Lamborghini din trecut, cu scopul de a trăi mai mult și în viitor. Sper ca proprietarii Lamborghini și mulți alții să se poată bucura de această colaborare ca o piesă de artă care comemorează următorul capitol al mărcii în continuă evoluție.”

La rândul său, Stephan Winkelmann, Președinte și CEO Automobili Lamborghini a declarat: „Suntem foarte mândri să prezentăm această piesă de artă împreună cu IKEUCHI în acest an memorabil. Lamborghini Huracán STO Time Chaser_111100 îmbină cu adevărat tradiția și inovația, trecutul și viitorul, întruchipând în același timp perfect valorile Lamborghini. În această etapă a celui de-al 60-lea an al nostru, Lamborghini promite să continue să crească ca o marcă îndrăzneață și neconvențională, fără să înceteze să se provoace pe sine.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


5 − = zero