Lansare Dacia Duster Pick-Up

0
44

Dacia Duster Pick-Up este rezultatul parteneriatului dintre Dacia, grupul OMV Petrom și Romturingia, una dintre cele mai importante companii autohtone specializate în producţia, conversia şi amenajarea de caroserii pentru autovehicule.

Procesul de transformare răspunde cerinţelor OMV Petrom are la bază modelul Duster 4×4 de serie, în varianta 1.5 dCi de 110 CP, modificat pentru a răspunde nevoilor specifice industriei de petrol şi gaze. Dacia Duster Pick-up are o cabină simplă, cu două locuri, ranforsată în exterior și o lunetă de dimensiuni medii, protejată de un grilaj, iar bena are o lungime de 1,7 metri și poate transporta o încărcătură utilă de până la 450 de kilograme.

Proiectul de conversie al autovehiculului Duster în versiune Pick-Up a demarat la finele anului 2012 şi a cuprins realizarea mai multor prototipuri, urmată de obţinerea omologării din partea Grupului Renault, a omologării RAR de către Romturingia cu sprijinul Grupului Renault şi în final, a pregătirii pentru fabricaţie.

Primele 10 Dacia Duster Pick-Up au fost livrate marţi 7 octombrie, la uzina Dacia de la Mioveni, în prezenţa domnului Nicolas Maure, Director General Grup Renault România, a domnului Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Explorare şi Producţie şi a domnului Stelian Ion, Director General al  SC Romturingia SRL. Parteneriatul dintre cele trei companii prevede livrarea a peste 500 de vehicule până la finalul anului 2015.

Radu Buhăniţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sapte × = 35