Mad Max în România

0
145
Daniel și Andreea se asortează la toate evenimentele. „Sunt albastru pe barbă, ca să marchez că fata este cu mine :). Albastru cu… albastru”.

Mai țineți minte mașinile din seria Mad Max? Cele conduse de-a lungul vremurilor de Mel Gibson, Tom Hardy, dar și de frumoasa Charlize Theron? O mașină asemănătoare și-au închipuit doi bucureșteni. Le-a ieșit un bolid ciudat, trecut parcă printr-un bombardament zdravăn. Mașina este acoperită cu tablă groasă, ruginită, găurită ici-colo și este dotată cu… mitralieră.

Daniel Dragne și soția lui, Andreea, au avut ideea să aducă această mașină în centrul Bucureștiului, la un salon auto. Cei doi s-au echipat corespunzător pentru marele eveniment. Și-au pus costume ciudate, s-au vopsit strident, iar pentru ca scenariul să fie cât mai palpitant, au păzit „mormanul de fiare” cu armele. Andreea a avut un succes teribil, iar fotografiile cu ea, lângă mitraliera de pe capotă, au avut mare căutare. Bolidul pe care l-au modificat este un Mercedes scăpat în ultimul moment din drumul către cimitirul auto. Mașina este acoperită cu foi din tablă sudate și montate anapoda într-un talmeș-balmeș greu de deslușit. Daniel este „vinovat” de această aventură. I-au plăcut de mic mașinile și își amintește că primul bord l-a făcut din bucăți de BCA și l-a dotat cu „butoane” din capace de bere.

Prima mașină adevărată și-a cumpărat-o în anul 1997. A strâns cu greu o sută de dolari pe care i-a dat pentru un Trabant pe care l-a supus unor modificări serioase: i-a pus praguri, l-a coborât și i-a adăugat o mulțime de accesorii. „Odată m-a oprit poliția. I-am întrebat dacă doresc să verifice actele, dar mi-au spus că vor doar să admire mașina” își amintește zâmbind Daniel. Trabantul modificat a avut mare succes, așa că la un moment a cedat tentației și l-a vândut. Banii câștigați i-a pus bine în casă, cu gândul că își va achiziționa o „broscuță”, dar mama lui a descoperit rezervele și a cumpărat… porc de Crăciun. Momentul l-a ambiționat foarte tare. Și-a luat din nou un Trabant pe care l-a transformat într-un buggy. Cu această „invenție” s-a dus la primul eveniment și apoi au început să curgă invitațiile și interviurile. „Eram altul, nu mai eram doar băiatul din garaj. Mi-a fost tare greu, am muncit foarte mult. Acum sunt patronul unui service rapid, dar am început ca tinichigiu auto. Am mâncat zeci de kilograme de parizer pe capota mașinii, beam apă doar de la cișmea” își amintește cu glas stins Daniel. Afacerea cu service-ul l-a ajutat să-și dezvolte pasiunea pentru că îi rămân multe piese vechi de la mașini. „Nu știu să-ți spun de ce nu arunc arcul ăla ruginit și mă apuc să fac din el o veioză” îmi povestește. Ne oprim o secundă.

Soția lui se apropie de mașină cu cei doi copii, o fetiță și un băiețel. „Îmi place foarte tare ceea ce face. Îl susțin și îl iubesc” spune Andreea Dragne. Soția lui Daniel are un costum ciudat pe care  l-a confecționat acasă. A folosit șaibe din șantierele de construcții, iar paietele sunt tăiate din materialul care se pune sub parchet. „Când a văzut că sunt invitat la evenimente și că acolo sunt fete frumoase, îmbrăcate sumar, a început să vină și ea. S-a urcat imediat pe capotă și acum sunt eu gelos pentru că vin foarte mulți bărbați care vor poze doar cu ea. Așa-i că este frumoasă?” mă întreabă Daniel. Cei doi soți au planuri mari. Următorul pas este un camion cu care să se poată merge în excursii la „iarbă verde”. La ce este bun? Partea din spate a acestui camion se va putea demonta foarte ușor și se va transforma într-un grătar pentru amatorii de mici și friptură.

Text și Foto: Sorin BARBU

Articolul precedentÎn concediu pe patru roţi
Articolul următorAvalanșă de vehicule second hand
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


4 − trei =