Manuel Villelas, pelerinul cu Seat și măgar

0
82

Manuel Villelas sau „pelerinul, măgarul și un sfert dintr-un Seat Panda”. Povestea lui a cucerit Spania, iar jurnaliștii de la „Heraldo” s-au grăbit să scrie despre aventura lui. Manuel Villelas este pensionar și are 67 de ani. Într-o zi i-a venit ideea de a pleca pe „El Camino” într-o călătorie de 830 de kilometri. „El Camino” este al treilea mare pelerinaj creștin, după cele de la Ierusalim și Roma. În fiecare an este parcurs de peste 150.000 de pelereni, dar și de trei milioane de turiști de pe toate continentele. Drumul se face pe jos, iar curajoșii nu au cu ei decât strictul necesar. Punctul final este Catedrala Santiago de Compostela, cea mai mare bazilică creştină în stil roman.

Manuel Villelas știa că nu va fi deloc o călătorie ușoară, dar s-a pregătit din timp. L-a antrenat și l-a hrănit bine pe Mariano. Mariano este măgarul pe care s-a bazat în această călătorie și pe care l-a pus să tragă la ham un sfert dintr-un străvechi Seat Panda. „Încrederea în măgar a fost foarte mare. Au mai fost și unele mici probleme. În unele momente a fost cam încăpățânat și a refuzat să meargă pe unde îi spuneam, dar până la urmă totul s-a rezolvat. A fost foarte bine”, a povestit călătorul.

Manuel s-a ocupat personal de toate pregătirile. A lucrat zeci de an ca mecanic, așa că nu i-a fost greu să taie mașina și în loc de geamuri să-i fixeze niște scânduri, ca să-l ferească de ploaie. Pe bucata de mașină a pus steagul Spaniei, dar și pe cel Regatului Aragon, regiunea în care s-a născut Manuel. Bancheta a fost transformată într-un loc de odihnă pe timp de noapte.

Sigur că au fost și momente mai puțin plăcute, în timpul acestei călătorii care a durat 43 de zile. La un moment dat, bucata din mașină a căzut într-un râu. Manuel și Mariano s-au luptat ore bune să o recupereze.

„Nimic nu m-a făcut să dau înapoi. M-am întors mai bogat, cu tolba plină de anecdonate”, a povestit eroul întâmplării. A ajuns în punctul final obosit și cu barbă, dar zâmbitor. Tare zâmbitor…

„Fiul meu a făcut deja această călătorie. Soția mea a vrut și ea să vină, din păcate nu s-a putut. Cine știe, poate data viitoare mergem amândoi”, a spus Manuel Villelas. Mariano nu a fost uitat pentru devotamentul său. A fost lăsat să se odihnească, a fost recompensat cu porții duble, dar a primit și un „set nou de potcoave”.

sursa foto: http://www.heraldo.es/

Și o vedetă din România a fost pe „El Camino”. Gina Pistol ,prezentatoarea emisiunii Chefi la Cuțite, și-a spus povestea în revista noastră.

http://www.autotestmagazin.ro/gina-pistol-visul-meu-a-fost-sa-mi-cumpar-un-tico/

Articolul precedentCitroen Traction Avant: Saltul quantic
Articolul următorCum să nu-ți dai mașina pe… o cafea
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 + = cincisprezece