Maserati Levante Hybrid a sosit în România

0
51

Cel mai nou SUV de la Maserati are un preț de pornire de 82.200 euro și este prima versiune electrificată a modelului Levante.

Noul Maserati Levante Hybrid a fost lansat oficial în România. Este al doilea model electrificat din gama Maserati după ce acum câteva luni era lansat modelul Ghibli Hybrid. Cele două modele împart trenul de rulare, iar noul Levante Hybrid are un preț de pornire de 82.229 euro (TVA inclus).

Levante Hybrid combină motorul în patru cilindri, de 2.0 litri, cu un sistem mild hybrid la 48 volți pentru a recupera energia în timpul decelerării și al frânării. Sistemul E-Booster lucrează în tandem cu sistemul turbo și oferă putere de la turații joase, iar în modul Sport adaugă resurse de cuplu suplimentare la turații înalte.

Versiunea cu sistem mild-hybrid cântărește mai puțin decât echivalentul motorului cu şase cilindri (atât diesel, cât și benzină) și, mai ales, are o distribuție a greutății și mai bună, deoarece bateria este plasată în partea din spate, fără a compromite capacitatea de încărcare şi echilibrând în mod optim masele vehiculului, 50:50. Levante Hybrid își păstrează intacte calitățile dinamice, promite Maserati.

Datorită unei puteri maxime de 330 CP și a unui cuplu de 450 Nm, livrate de la doar 2.250 rpm, datele de performanță ale noului Levante Hybrid, disponibil doar cu tracțiune integrală, sunt o viteză maximă de 240 km/h și o accelerație de la 0 la 100 km/h în 6 secunde, cu 0,9 secunde mai rapid decât versiunea Levante Diesel.

Maserati spune că versiunea cu echipare mild-hybrid consumă cu 18% mai puțin combustibil față de versiunea echipată cu motor V6 pe benzină de 350 CP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


patru − 3 =