Mașina zburătoare | VIDEO

0
52

Mașina zburătoare este gata, iar producătorii au început deja testele. AirCar a zburat prima oară de la Nitra la Bratislava, în Slovacia și a parcurs distanța de o sută de kilometri în 35 de minute.

„Mașina zburătoare” este un proiect pe Stefan Klein, fondatorul și CEO-ul companiei Klein Vision, se gândește de mai bine de 20 de ani. Visul său a devenit realitate și mașina a trecut cu bine de primul test de zbor, un drum de o sută de kilometri între orașele slovace Nitra și Bratislava, pe care l-a parcurs fără probleme în doar 35 de minute.

„Mașina zburătoare” poartă numele de AirCar și arată ca un autovehicul obișnuit, dar la o simplă apăsare de buton, aripile ies de undeva din caroserie și se transformă într-un avion. Are nevoie doar de o pistă de decolare. Partea cea mai complicată a întregii operațiuni a fost aterizarea, pentru că viteza trebuie redusă foarte mult în așa fel încât roțile să reziste contactului cu solul, iar mașina zburătoare să nu-și piardă echilibrul.

Mașina zburătoare a costat 2 milioane de euro

Mașina zburătoare este dotată cu un motor BMW de 160 de CP. Acesta acționează roțile la sol și elicea în aer și este alimentat cu benzină. Cu un plin poate să zboare aproape o mie de kilometri. Vehiculul construit de compania din Slovacia poate să zboare la o altitudine de 2.500 de metri și se poate deplasa cu 190 de km/h.

Două persoane, care nu depășesc împreună 200 de kilograme, pot călători simultan la bordul lui AirCar, iar pentru situații extreme, la bord se regăsesc două parașute. După revenirea la sol, avionul redevină mașină. Coada sa devine un eleron.
Mașina zburătoare a costat 2 milioane de euro, iar Stefan Klein a dezvăluit că lucrează la a doua „mașină zburătoare”, mult mai puternică, ce va fi echipată cu un motor de 300 de CP și va putea zbura cu 300 de km/h.

http://www.autotestmagazin.ro/vehicule-zburatoare/

http://www.autotestmagazin.ro/lamborghini-la-apa/

http://www.autotestmagazin.ro/pal-v-liberty-masina-cu-elice/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


doi + = 9