Surpriză pe piața auto din Europa! Mașinile electrice sunt la mare căutare și în perioadă de criză

0
63

Dacă te uiți la cifre te ia amețeala. Piața auto europeană este la pământ. Și totuși, în Germania și Franța sunt unele surprize. Mari de tot. Mașinile electrice și hibride noi au înregistrat creșteri fulminante în vânzări.

Analiștii susțin că multe mărci auto vor fi puse la pământ de actuala criză economică provocată de pandemia de COVID-19. Multe dintre facilitățile de producție auto sunt încă închise și abia peste câteva săptămâni câteva dintre ele au anunțat că vor începe, treptat, treaba. Și ca să luăm un exemplu din România… Dacia a anunțat că începe producția a doua zi după Paște. În prima fază vor veni la serviciu, pe bază de voluntariat, aproape 400 de oameni, urmând ca pe data de 4 mai să se reia ciclul normal.

În Germania, țara cu cea mai dezvoltată economie europeană, înmatricularea mașinilor noi, în luna martie, a înregistrat o scădere cu 37,7%, comparativ cu luna similară din 2019. Și totuși există și mașini care au mare căutare chiar și în aceste vremuri grele, în care oamenii își fac tot mai mult griji pentru „ziua de mâine”. În Germania, vânzările de mașini electrice în luna martie au înregistrat un plus de 56% față de aceeași lună din 2019. Este prima oară când această țară trece de 10.000 de mașini electrice într-o lună.

Tot în martie 2020 au fost înmatriculate 28.735 de autoturisme hibride, în creștere cu 62% față de aceeași lună din anul anterior, și 9.426 de vehicule plug-in hybrid care corespund unei majorări cu aproape 208%!

Situația din Germania nu este singulară. În Franța nu s-au publicat datele oficiale, dar specialiștii estimează că în primele trei luni din acest an au fost înmatriculate 25.914 autoturisme 100% electrice, în creștere de la 10.552 în aceeași perioadă din 2019. Tot în primul trimestru, piața mașinilor hibride a urcat la 39.583 de unități de la doar 26.933 unități.

În Italia și Spania, înmatriculările de autoturisme electrice și hibride au scăzut, dar căderea nu este semnificativă. Se așteaptă ca cifrele să se îmbunătățească, după ridicarea restricțiilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


4 + trei =