Mașinile graffiti

0
53

Lumea automobilului și lumea artei au avut o poveste de dragoste de zeci de ani. Oricine poate aprecia liniile elegante ale unui modern Aston Martin Vantage sau al unui clasic Jaguar E-Type ar trebui să recunoască, de asemenea, frumusețea estetică în desenele îndrăznețe ale lui Basquiat sau în inconfundabilele linii de pensulă ale lui Van Gogh. Acesta este motivul pentru care conceptul de „mașină de artă” nu este unul nou. De ani buni, producătorii auto și colecționarii individuali au dorit ca artiștii de top ai vremii să le decoreze autovehiculele.

Jaguar XKR – Mr. Kaves

În 2012, Mr. Kaves, născut în Brooklyn, un artist graffiti încă de la vârsta de 10 ani, a zguduit câteva cutii de vopsea și lumea auto cu acest clasic instantaneu, un Jaguar XKR 2012 personalizat. „Am fost invitat să vin cu ceva interesant și spontan”, a spus Kaves pentru Jaguar. „M-am întors la rădăcini și am luat spray-uri de pulverizare. Văzând mașina în sine și liniile sale grozave, doar m-a inspirat.”

Lamborghini Aventador SVJ – Alec Monopoly

Marea artă evocă emoția. Adesea, acele emoții variază de la privitor la privitor. Când un fan bogat elvețian i-a comandat lui Alec Monopoly să-i decoreze un Lamborghini Aventador SVJ, rezultatul a fost destul de polarizant. Mașina prezintă acum omul Monopoly în diverse poziții și alte declarații de avere, nu atât de subtile. Alec a decorat și alte vehicule, inclusiv un McLaren 720S.

Volvo FL6 – Banksy

Când vine vorba despre street art, Banksy rămâne rege, chiar dacă nimeni nu știe cine este cu adevărat. Artistul anonim din Statele Unite ale Americii a adus o revoluție în viața unui camion Volvo FL6 din 1988 în anul 2000, numind lucrarea „Laugh Now”. Camionul a  fost scos la vânzare prin Bonhams în 2019, unde era de așteptat să aducă în jur de 2 milioane de dolari SUA – dar, în ciuda faptului că a fost considerată cea mai mare lucrare de artă a lui Banksy, nu a reușit să se vândă la licitație.

Rolls-Royce Corniche – JonOne

Celebrul fotbalist francez Eric Cantona a reușit să-și transforme Rolls-Royce-ul Corniche II din 1984 într-o operă de artă graffiti atunci când l-a contactat pe JonOne din New York. Clasicul Rolls-Royce graffiti a obținut 105.000 de lire sterline (aproximativ 170.000 USD și de două ori prețul preconizat) pentru o organizație de caritate, de care au beneficiat persoanele fără adăpost, când a fost scoasă la licitație la Paris în 2013.

Mini Cooper – Joachim

Artistul belgian Joachim a devenit cunoscut, folosind culori strălucitoare și imagini capricioase pentru a crea artă pop atât pentru străzi, cât și pentru galerii. Pentru debutul său din 2018 la Londra, a ales ca pânză un Mini Cooper de epocă, pictându-l roz și adaugându-i cranii.

Skoda Fabia – Armando Gomes

Există o expresie franceză care spune „tout que c’est petit est mignon”, ceea ce înseamnă „tot ce este mic este drăguț”. Skoda Fabia este dovada că acest lucru este adevărat. Și poate cel mai drăguț exemplu este acest exemplar personalizat de maestrul  graffiti Armando Gomes. Cu o serie de mai multe forme, această mașină mică face o impresie vizuală mare.

Ford Mustang Convertible – Olek

În cazul în care considerați croșetatul doar o distracție pentru vârstnicii inactivi, gândiți-vă din nou. Olek, artist originar din Polonia, folosește fire de ață pentru a face declarații artistice și adesea politice, de ani buni. În 2011, a „bombardat cu fire” un convertibil Mustang, înfășurând întreaga mașină în material croșetat – expresia facială a trecătorului din fotografia de mai sus spune totul. De asemenea, Olek a croșetat faimosul taur de pe Wall Street, o locomotivă întreagă cu patru vagoane, o casă și multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× cinci = 10