Nissan NV400 Zero Emission – Ambulanța electrică

0
473

Japonezii introduc autovehicule cu tracțiune full electrică în serviciile locale de ambulanță.

Proiectul este rezultatul unei strânse colaborări între Nissan, Departamentul de pompieri și Administrația Metropolitană a orașului Tokio și a debutat cu introducerea în serviciu a primei ambulanțe Nissan NV400 Zero Emission (EV) din Japonia.

Convertită la un ansamblu motor electric, ambulanța are la bază van-ul Nissan NV400, aflat la vânzare și pe piața europeană, iar caroseria a fost executată de Autoworks Kyoto, cu respectarea reglementărilor japoneze. Însă, pentru transformarea utilitarei în unitate medicală mobilă au fost implicați cei de la Gruau, un cunoscut carosier francez pentru vehicule utilitare.

„Nissan crede cu tărie în mobilitatea sustenabilă și se străduiește să-și aducă contribuiția într-o lume cu zero emisii și zero cauze de afectare a sănătății” a spus Ashwani Gupta, director executiv și operațional la Nissan. „Acest proiect este un alt important exemplu al eforturilor noastre pentru îmbunătățirea accesului comunităților locale la vehiculele prietenoase cu mediul.”

Un important atu al tracțiunii electrice este nivelul scăzut de zgomot și vibrații al vehiculului în timpul deplasării, în comparație cu un vehicul tradițional care folosește combustibili convenționali, contribuind astfel la reducerea impactului negativ asupra pacienților, precum și asupra echipamentelor sensibile ale personalului medical. În plus, NV400 Zero Emission este dotată cu o targă acționată electric care îi permite operarea facilă de către personalul ambulanței.

Caracteristicile dinamice ale vehiculului electric sunt susținute de două blocuri de baterii litiu-ion de 33 kWh, care pun la treabă un ansamblu motor de 55 kW ce dezvoltă un cuplu motor maxim de 220 Nm, la care se adaugă și o baterie suplimentară de 8 kWh care permite utilizarea pe timp îndelungat a echipamentelor electrice și a sistemului de aer condiționat. De asemenea, ambulanța se poate transforma într-o sursă mobilă de energie în cazul unei întreruperi a curentului electric într-o zonă locuită sau a unui dezastru natural.
Și, după cum spune constructorul japonez, mulțumită naturii sale „electrice”, Nissan NV400 Zero Emission este o soluție rentabilă din punct de vedere al costurilor de încărcare și al întreținerii. Dar nu pomenește nimic despre prețul de achiziție.

Foto: Nissan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 − trei =