Mașinile lui Pablo Escobar, expuse la muzeu

0
22

Mașinile lui Pablo Escobar pot fi admirate la Medellin. Orașul găzduiește un muzeu  dedicat în totalitate celebrului și temutului traficant de droguri. Aici pot fi văzute o mulțime de obiecte care i-au aparținut acestuia, dar și automobilele care au supraviețuit războaielor cu bandele rivale.

Pablo Escobar și-a construit un adevărat imperiu prin crimă, trafic de droguri și violență. Conform ultimelor calcule, cel supranumit „Regele Cocainei” avea o avere de 100 de miliarde de dolari. Vorbim aici de proprietăți luxoase, obiecte de valoare, bani cash, dar și acțiuni la companii mari cu ajutorul unor firme „paravan”.

Mașinile lui Pablo Escobar, expuse la Medellin

Pablo Escobar avea o slăbiciune pentru mașini și deținea o colecție impresionantă. În garajul său s-au găsit mai multe exemplare rare, cumpărate cu bani mulți. Era unul dintre puțini oameni din America de Sud care și-au cumpărat automobile scumpe imediat după ce primele modele au intrat în producție. Așa că celebrul traficant avea în garaj Mercedes Benz 300SL, Mercedes Benz 600, Porsche 356, Porsche 935, Porsche 911 RSR IROC.

Escobar era un mare fan al mașinilor produse în anii ’20-’30, dar și al motocicletele Harley Davidson. Multe dintre aceste mașini au fost distruse în războaiele cu poliția, dar și cu bandele rivale. Cele care au mai rămas sunt găzduite în orașul columbian Medellin, în muzeul dedicate speciat fostului traficant.

Multe dintre exponate sunt destul de grav avariate, iar unele păstreaza chiar și urme de gloanțe. Aici găsim și un model celebru: un Wartburg de culoare albastră, despre care se spune ca a fost prima maşină pe care Escobar a folosit-o pentru a transporta cocaină.

Pablo Escobar – „Regele Cocainei”

Pablo Emilio Escobar Gaviria este considerat cel mai mare baron al drogurilor din istoria Columbiei. La un moment dat deținea 80% din traficul de cocaină din SUA. A fost, cu siguranță, cel mai bogat criminal din istorie. În 1990 avea o avere de 30 de miliarde de dolari, iar înainte să moară adunase aproape 100 de miliarde de dolari. Sume importante nu au fost recuperate nici până acum.

Pablo Escobar și-a început „cariera” cu escrocherii mărunte de stradă: vânzare de țigări de contrabandă și bilete de loterie false. Prima sută de mii de dolari a obținut-o după ce a participat la o răpire. Se întâmpla în anul 1970.

Cinci mai târziu a început să-și dezvolte afaceri cu cocaină și chiar a condus un avion pentru a transporta drogurile spre Statele Unite. Mai târziu el a cumpărat 15 avioane și șase elicoptere noi. Numele său este asociat cu uciderea a peste 200 de polițiști și 600 de civili.

Pablo Escobar a murit în anul 1993

Pablo Escobar a murit acum 27 de ani. Moartea lui este învăluită în mister. A fost găsit împușcat. Unii au spus că ar fi vorba de o execuție, dar rudele sale sunt convinse că s-a împușcat. Cei doi frați ai săi ai traficantului au afirmat că Pablo susținea că în momentul în care nu va mai avea nicio scăpare nu se va lăsa prins și se va împușca. În ureche.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


patru × = 16