Mașinuţele Lego

0
83

masinutele lego (21)Știți cine este cel mai mare producător de anvelope din lume? Michelin, Goodyear sau Continental? Greșit! Este Lego, producătorul danez de jucării ce pot fi asamblate. Mașinuțele Lego au nevoie de anvelope, iar succesul acestor seturi a dus la o producție record.

masinutele lego (11)Am descoperit de curând fascinanta lume de maşinuţe Lego. Mai precis Lego Technic și mașinile pe care le poți construi de unul singur. De fapt, am redescoperit această lume pentru că în copilărie am primit de la părinți un set de cărămizi ce puteau fi asamblate. Nu era un Lego original, ci o clonă din Europa de Est, dar îmi aduc aminte că era printre preferatele mele.
Știam că Lego este una dintre cele mai de succes companii din lumea jucăriilor, dar nu m-a interesat prea mult acest aspect. Până acum câteva luni când, fără motiv, am intrat într-un magazin Lego. Fascinat de cutiile colorate, am cumpărat un camion de mină din gama Lego Technic. L-am dus acasă și trei ore am asamblat jucăria într-o stare zen. Nu am mai avut nevoie de computer sau TV și brusc Lego mă cucerea.
Nu voi intra în detalii despre toate universurile Lego pentru că sunt incredibil de multe, dar pentru pasionații de mașini există câteva seturi care nu ar trebui să le lipsească din colecția cu maşinuţele Lego. În primul rând există Lego Technic unde putem găsi o grămadă de mașinării industriale de la camioane, tractoare, buldozere, excavatoare și chiar mașini de tot felul. Unele dintre ele pot fi chiar motorizate, ca de exemplu Mercede-Benz Arocs 3245, un camion cu patru punți și braț macara acționat electric. În aceeași gamă există chiar și o motocicletă, setul 42036. De remarcat faptul că maşinuţele Lego pot fi asamblate în două modalități și bineînțeles imaginația este limita, dacă vrem să inventăm noi mașinării.

Apoi, Lego are o gamă dedicată special pasionaților de automobile. Este numită Speed Champions și este bazată pe stilul clasic Lego, cu cărămizi detașabile. În colaborare cu câțiva constructori auto celebri, au fost create modelele de stradă în versiune proprie. Avem, de exemplu, noul Ford Mustang. Sau Chevrolet Corvette Z06. Există un set dedicat modelelor Chervolet pentru cursele de drag, dar și alte seturi inspirate din lumea competiţiilor. Pentru Porsche a fost creat Lego 75876 ce conține modelul 919 Hybrid, folosit de Porsche în cursele de anduranță, dar și clasicul 917K, un alt automobil de curse din istoria mărcii germane. Și, apropo de mașini ce concurează la Le Mans, Lego ne mai oferă șansa să construim modele ca Audi R18 e-tron sau Audi R8 LMS ultra. Tot în colecția Speed Champions există și modele ca LaFerrari, Ferrari 458 Italia GT2, McLaren P1 sau Porsche 918 Spyder. Iar pentru fanii Formula 1 a fost creat setul Lego 75913 unde poți construi un monopost de Formula 1 Ferrari, dar și camionul de asistență aferent. Pentru cei cu buzunare mai largi și cu o pasiune mai adâncă pentru maşinuţele Lego, există și câteva seturi deosebite. Acestea fac parte din gama Creator, poate cea mai interesantă și originală a producătorului danez. Bazate pe idei venite de la utilizatorii Lego, modelele Creator sunt duse cât mai aproape de realitate. Astfel, aici găsim setul Lego 10242 care după asamblare devine un frumos Mini Cooper clasic, complet, cu motor și set de picnic, sau setul Lego 10248, un adevărat obiect de colecție, din care poate fi asamblat un Ferrari F40. Tot pentru colecționari se mai găsește încă în magazinele Lego, setul 10220, un Volkswagen T1 Camper Van clasic.

Articolul precedentFiat revine în forţă
Articolul următorTEST: Renault Megane – Francez cu pretenții
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu + = 7