Fiat revine în forţă

0
49

Fiat Spider 124 (2)Fiat promite două surprize intense pentru acest sfârşit de an.

Prima este legată de modelul Fiat Spider 124. De fapt, vorbim despre două surprize în una singură: lansarea în plin sezon rece a unui model cabrio şi revenirea pe străzi a unui roadster emblematic din portofoliul producătorului italian, a cărui primă generaţie a ieşit pe poarta fabricii în urmă cu 50 de ani. Echipat cu un motor în 4 cilindri, cu o capacitate de 1,4 litri, care dezvoltă 140 CP şi 240 Nm, Fiat Spider 124 accelerează până la 100 km/h în 7,5 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 215 km/h.

Fiat Spider 124 (1)Cea de-a doua surpriză ridică miza performanţelor dinamice din moment ce este vorba despre versiunile Abarth grefate atât pe modelul 124 Spider cât şi pe noul Fiat 500. În primul caz, puterea motorului creşte de la 140 CP la 170 CP şi datorită unei greutăţi proprii de numai 1060 kg, conduce la o valoare a puterii specifice demnă de un model sportiv autentic: 6,2 kg / CP. În plus, pentru a recrea cât mai mult din atmosfera competiţională, evacuarea este una specială, cu traseu variabil în funcţie de turaţie şi cu un nume pe măsură: Record Monza. O transmisie manuală cu şase trepte şi una automată completează oferta tehnică a versiunii Fiat Spider 124 Abarth.

Abarth 124 Spider (1) Abarth 124 Spider (3)Disponibil în versiune hatch şi cabrio, Fiat 595 va putea fi comandat în trei variante de echipare care corespund la tot atâtea nivele de putere pentru motorul 1.4T şi de tuning: 595 (145 CP), 595 Tursimo (165 CP) şi 595 Competizione (180 CP). Multe delicii mecanice se regăsesc în fişele acestor versiuni: turbină Garrett, diferenţial cu alunecare limitată (Abarth D.A.M.) sau amortizoare Koni cu rata de atenuare selectivă pentru a favoriza atât confortul cât şi performanţă brută.

Abarth 124 Spider (2)

Preţurile pentru noile modele Fiat vor fi disponibile către sfârşitul acestui an când se aşteaptă şi demararea comenzilor pentru clienţi.

 

Articolul precedentCu tractorul Porsche la arat!
Articolul următorMașinuţele Lego
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 − = doi