Mazda EZ-6, sedanul „interzis” în Europa

0
98

Japonezii de la Mazda au dezvăluit noul EZ-6 cu ocazia Salonului Auto de la Beijing, un sedan cu o lungime de aproape cinci metri lungime. Modelul este gândit special pentru piața chineză și nu va fi disponibil în Europa.

Mazda EZ-6 va fi produs de întreprinderea mixtă Changan Mazda în cooperare cu Mazda și Chongqing Changan Automobile Co., Ltd. (Changan Automobile)

Mazda EZ-6 are o lungime de 4.921 mm, o lățime de 1.890 mm și o înălțime de 1.485 de milimetri. Este o mașină în care se simte foarte puternic limbajul „Soul of Motion” care propune faruri LED subțiri, o grilă frontală generoasă și stopuri unite de o bandă LED. La interior există display central de 14.6 inch, un instrumentar de bord digital, de 10.2 inch, dar și un volan teșit în partea inferioară.

Producătorul nu a oferit prea multe detalii, dar a precizat că noul EZ-6 va fi disponibil într-o versiune pur electrică, cu o autonomie de 600 de kilometri și un plug-in hybrid, care va depăși o mie de kilometri cu bateria și rezervorul pline.

„Suntem foarte încântați să vă prezentăm noul vehicul dezvoltat în alianță de Mazda și Changan Automobile. Mazda EZ-6 este un vehicul electrificat, care combină punctele forte ale Mazda cu tehnologia electrică a celor de la Changan Automobile.

Mazda va continua să colaboreze cu Changan Automobile și vor introduce produse unice, care să răspundă cerințelor clienților chinezi care preferă vehicule avansate”, a declarat Masahiro Moro, Președintele și CEO-ul Mazda, conform www.carscoops.com.

Producția acestui model va începe până la finalul acestui an și de el se vor bucura doar clienții de pe piața din China, pentru că acesta nu se va comercializa și în Europa.

  • Citește și: Mazda CX-80: SUV cu șapte locuri în gama producătorului nipon

Ce caracteristici are Mazda EZ-6

Jurnaliștii care au asistat la lansare spun că au remarcat câteva dotări, care vor ajuta foarte mult la capitolele stabilitate și ținută: suspensie frontală cu amortizoare și suspensie multi-link spate, dar și un spoiler electric în spate care îmbunătățește stabilitatea la viteze mari.

În plus, apar și multe aspecte care îmbunătățesc atât siguranța, cât și confortul. Vorbim aici despre un sistem de conducere inteligent, care oferă suport șoferului și ajută la prevenirea accidentelor, tehnologie de parcare inteligentă care permite controlul Mazda EZ-6 prin voce, chiar și atunci când șoferul este în afara vehiculului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 5 = doi