Mazda CX-80: SUV cu șapte locuri în gama producătorului nipon

0
102

Mazda adaugă în gamă un nou model SUV numit CX-80. Este modelul de top din gamă ce oferă șapte locuri și este strâns înrudit cu CX-60.

Mazda revine pe piața modelelor cu șapte locuri lansând noul SUV CX-80. Este cel mai mare model din gamă având aproape 5 metri lungime, șapte locuri și un ampatament de 3 metri. Mazda CX-80 devine un concurent direct pentru modele ca Volvo XC90, Hyundai Santa Fe, Kia Sorento sau Skoda Kodiaq.

Șapte locuri

Platforma utilizată este comună cu cea a modelului CX-60 cu care este strâns înrudit și la nivel de design și echipări. Față de fratele său mai mic, CX-80 are ampatamentul mai mare cu 250 mm, iar linia plafonului este cu 24 mm mai înaltă. Dimensiunile noului CX-80 sunt: 4.995 mm lungime, 1.890 mm lățime și 1.710 mm înălțime. Ampatamentul are 3.120 mm.

Mazda oferă posibilitatea configurării diferite pentru al doilea rând de scaune în funcție de nevoile clientului. Se poate alege o banchetă clasică cu trei locuri, caz în care putem beneficia de un total de șapte locuri, sau putem configura modelul CX-80 cu șase locuri. În acest caz bancheta este înlocuită cu două scaune individuale care pot avea o consolă între ele sau spațiu pentru a putea trece pe rândul trei de scaune.

În varianta cu șapte locuri, Mazda CX-80 oferă un volum de încărcare de 258 litri. Cu rândul trei ce scaune rabatat, volum crește la 687 litri, iar dacă rabatăm și bancheta putem încărca până la 1.221 litri. Hayonul este acționat electric și poate fi deschis și prin acționarea unui senzor fără atingere amplasat sub bara spate.

Motorizări

Mazda nu renunță la diesel și oferă propulsorul de 3.3 litri numit E-Skyactiv-D pentru modelul CX-80. Acest motor cu șase cilindri în linie dispune de sistem mild-hybrid la 48V și oferă o putere de 254 CP.

Alternativa este un sistem de propulsie plug-in hybrid format din motorul pe benzină de 2.5 litri, un motor electric și o baterie de 17,8 kWh. Cele două variante de motorizare pot fi asociate cu o transmisie automată cu 8 trepte și tracțiune integrală. Modelul PHEV oferă o autonomie de 60 km în mod full electric.

Precomenzile pentru noua Mazda CX-80 încep în luna mai, iar mașina va fi disponibilă la vânzare din toamnă. Prețurile pentru Mazda CX-80 în România încep de la 55.990 euro, inclusiv TVA, pentru versiunea PHEV, și de la 56.990 euro, inclusiv TVA, pentru versiunea diesel.

Vă recomandăm și:

Mazda CX-60: Miză pe premium

Mazda MX-30: Electroautonomie extinsă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× noua = 18