Mercedes Benz, echipat cu sistemul de conducere semiautomată

0
68

Mercedes Benz a primit o veste foarte bună. Marca germană a primit aprobarea de a-și dota mașinile cu „Drive Pilot”, un sistm care îl ajută pe șofer să se ocupe de alte activități în timpul călătoriei.

Mercedes Benz a făcut un nou pas uriaș. Sistemul „Drive Pilot”, gândit de inginerii companiei, a fost aprobat în Germania de Autoritatea de reglementare din sectorul auto. De acum, constructorul german poate oferi acest sistem la nivel internațional. „Drive Pilot” va fi implementat mai întâi în Germania, de la jumătatea anului 2022, iar primele țări internaționale care vor beneficia de această tehnologie vor fi China și Statele Unite ale Americii, asta doar dacă vor fi adoptate anumite schimbări legislative în acest sens.

Mercedes Benz, echipat cu sistemul de conducere semiautomată

„Drive Pilot” va fi un asistent de nădejde pentru cel care conduce mașina. În momentul în care acest sistem va fi cuplat, șoferul se va putea ocupa de alte activități. Sistemul este aprobat pentru viteze de până la 60 de kilometri pe oră și nu permite depășirea altor mașini în trafic, iar cei care l-au gândit sunt convinși că va fi grozav mai ales în zonele în care traficul este intens.

Astfel de sisteme automate de nivel 3 sunt permise în Germania din 2017, iar sursele oficiale spun că există peste 13.000 de kilometri unde se poate folosi această tehnologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× opt = 64