Mercedes-Benz și-a angajat valet

0
72

Mercedes Benz inovează din nou. Automobilele sale vor fi învățate să-și găsească un loc de parcare fără intervenția șoferului. Noua tehnologie se numește „automated valet”, a fost inițiată de Daimler și Bosch și a fost testată chiar în parcarea muzeului Mercedes-Benz din Stuttgart.

Mercedes-Benz (4)Așa că „adio” timp pierdut în căutarea unui loc de parcare și „adio” sudori reci, atunci când spațiul este foarte mic și te gândești că o să-ți boțești mașina. Pentru posesorii de Mercedes-Benz, lucrurile vor fi foarte simple, o aplicație instalată pe telefonul mobil va ajuta la rezolvarea acestor probleme.

Mercedes-Benz (6)„Valetul” preia mașina și o parchează. Bosh a furnizat toate dispozitivele, inclusiv senzorii care detectează locurile de parcare libere și monitorizează situația din jurul mașinii. Tot acești senzori vor ajuta automobilul să găsească coridorul spre locul de parcare și va opri imediat mașina dacă apare o situație periculoasă.

https://www.youtube.com/watch?v=eBAFurfPMII

După ce ți-ai rezolvat problemele, te poți întoarce fără emoții în locul în care ți-ai lăsat mașina doar că de data aceasta nu o să mai ai nevoie să spui ca în filme: „Băiete, mașina mea”. Valetul-robot se va conforma rapid… ai nevoie, din nou, doar de telefonul mobil. Vă spuneam că acest sistem se află în faza de testare, dar producătorul este convins că în câteva luni va fi gata să funcționeze fără cusur.

Mercedes-Benz (5)

Jurnaliștii germani au fost încântați de idee, dar au amintit una din frazele rostite de Elon Musk: „Roboții vor știi să facă totul, mult mai bine decât oamenii”.

Fahrerloses Parken im realen Verkehr: Weltpremiere im Parkhaus des Mercedes-Benz Museums.  Per Smartphone-Befehl fahren Autos fahrerlos in einen zugewiesenen Stellplatz, ohne dass der Fahrer das Manöver noch überwachen muss. Möglich wird das fahrerlose Parken mithilfe einer intelligenten Parkhaus-Infrastruktur von Bosch im Zusammenspiel mit der Fahrzeugtechnik von Mercedes-Benz.  Driverless parking in real-life traffic: World premiere in the multi-storey car park of the Mercedes-Benz Museum. Cars proceed without a driver to an assigned parking space in response to a command issued by smartphone, without any need for the driver to supervise the manoeuvre. Driverless parking is made possible by an intelligent multi-storey car park infrastructure from Bosch in conjunction with the vehicle technology from Mercedes-Benz.

Articolul precedentProtecţie pentru motociclişti
Articolul următorCătălin Petroşanu – Învingătorul din Dacia galbenă
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


cinci − 2 =