Mercedes Citan: Emblema face diferența?

0
142
Mercedes-Benz Citan Mercedes-Benz Citan

Mercedes a prezentat noua sa utilitară ușoară, Citan, care concurează cu cea mai recentă generație Renault Kangoo, un autovehicul cu care are puternice legături tehnice și estetice. Cele două versiuni ale lui Mercedes Citan, Van și Tourer, vor fi disponibile chiar din această lună.

În timp ce, din spate, noul ­Mercedes Citan nu își poate ascunde asemănarea cu cea de-a treia generație Kangoo, acesta își afișează propria identitate la partea frontală, cu faruri mai subțiri și mai echilibrate decât cele ale modelului francez. Așa se face că semnătura luminoasă a autoutilitarei ­Mercedes, emblema de mari dimensiuni și grila radiatorului par mai reușite, sunt mai atractive decât cele ale lui Renault Kangoo. Farurile și blocurile optice spate cu tehnologie LED sunt disponibile ca opționale. Șoferul lui Citan va fi fericit să găsească în fața sa un volan cu trei spițe, cu comenzi Touch Control integrate, într-un stil aproape la fel de elegant ca pe modelele Mercedes de prestigiu. Și interfața de infotainment MBUX este prezentă și se accesează printr-un display tactil de șapte inci diagonală.
Autoutilitara Citan Van (Furgon) va fi rezervată clienților profesioniști, dar, pe lângă Tourer, pe platforma sa tehnică vor fi dezvoltate și alte versiuni „civile”, Clasa T (motorizare termică) și EQT (electrică), anunțate de producătorul german. Lungimea totală a modelului Mercedes Citan este specifică unei autoutilitare compacte și este de 4.500 mm, cu un ampatament scurt de 2.720 mm, dar păstrând, în același timp, un spațiu interior mare. Compartimentul din spate al versiunii Van poate încărca obiecte cu o lungime de până la 3.050 mm și până la doi paleți, așezați paralel pe lățimea spațiului de depozitare. Volumul total de încărcare al autoutilitarei ajunge la 2,9 mc, în timp ce versiunea MPV, numită Tourer, oferă spațiu de transport aproape la fel de generos, odată ce scaunele din spate au fost rabatate, operațiune posibilă în raportul 2/3-1/3. Citan poate tracta până la 1,5 tone. Ambele versiuni au portiere laterale spate glisante. Accesul la portbagaj, în cazul Tourer, se face printr-o capotă ce se ridică, iar la Van, prin uși duble. Portierele culisante eliberează un spațiu de acces de 615 mm lățime și 1.059 mm înălțime fiecare, pragul de încărcare fiind situat la 590 mm de sol. În ceea ce privește stilul, utilitara este oferită în nouă variante de culoare pentru caroserie, dintre care, cinci nuanțe metalizate.
Oferta de motorizări pentru ­Mercedes Citan cuprinde două unități cu patru cilindri, în diferite trepte de putere fiecare. Fiind construit pe baza lui Renault Kangoo, modelul german primește propulsoare produse de francezi.
Consacratul motor diesel ­Renault de 1,5 litri, care a echipat, până de curând, și modelele Dacia, este disponibil în versiuni actualizate, cu puteri de 75 CP și 230 Nm cuplu maxim, 95 (260 Nm) și 116 CP (270 Nm). Acest ultim diesel are funcție Overboost/Overpower, care ridică puterea la 121 CP și cuplul la 295 Nm pentru perioade de timp scurte, la depășiri, de exemplu. Cine dorește să alimenteze cu benzină, poate alege între două iterații ale unui alt motor Renault cunoscut, 1.3 TCe, care produce 102, respectiv, 131 CP. Transmisia standard este manuală cu 6+1 raporturi, iar, opțional, pentru motoarele cele mai puternice, se poate apela la o cutie de viteze automată DCT cu ambreiaj dublu și 7+1 trepte. În a doua parte a anului viitor, va fi lansată o versiune Citan electrică ce va avea autonomie de 285 km și 40 de minute timp de încărcare a bateriilor până la 80% din capacitate.

Foto: Mercedes-Benz

http://www.autotestmagazin.ro/mercedes-benz-gla-class-compact-dar-incapator/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


9 × = noua