Mio Spirit 695 LM Traffic: Spiritul hartilor

0
281

Mio Spirit (2)Mio Spirit 695 LM este noul ghid de care ai nevoie atunci cand planuiesti o calatorie cine stie unde sau cand ai de facut un drum catre o anume destinatie urbana. Pe patru roti sau pe doua picioare…

Mio Spirit (3)Designul minimalist, cele 148,4 grame greutate si ecranul tactil de 4,3 inch cu rezolutie 480 x 272 pixeli sunt exact caracteristicile pe care trebuie sa le aiba un dispozitiv care nu se limiteaza doar la utilizarea in automobil. Setarea „Pieton” din meniul „Optiuni traseu” vorbeste de la sine despre usurinta in utilizare a lui Mio Spirit. Cu o memorie interna de 4 Gb dar si cu un slot pentru card microSD, dispozitivul Mio Spirit se bazeaza pe un procesor Samsung de 400 MHz si un receiver GPS de mare viteza (SIRFStarIII cu InstantFixII). Ce-i drept, reactiile sistemului sunt rapide si prezentate cu mare acuratete. Este imposibil sa-l pui in dificultate. Ai virat din drumul recomandat? In cateva secunde este afisata ruta care te aduce pe drumul cel bun. Noul GPS are (cel putin) doua abilitati care iti simplifica calatoria. Una ar fi functia „IQ Routes” care foloseste informatii din traficul real, stocate de la milioane si milioane de soferi, tocmai pentru a optimiza la maxim ruta catre destinatia pe care o stabilesti. Poate sa tina cont chiar si de ora la care urmeaza sa parcurgi respectiva distanta. A doua abilitate a lui Mio Spirit ar fi „LearnMePro” care monitorizeaza stilul de condus si ofera rute personalizate care sa se muleze perfect pe stilul tau. Inca mai incerc sa deslusesc ce vrea sa insemne exact asta dar cred ca are legatura cu faptul ca, la un moment dat, Mio Spirit m-a invitat sa patrund intr-un labirint de stradute din zona Bucur Obor desi Mihai Bravu nu era inca blocat de tot. Probabil ca sistemul a „vazut” in zilele precedente ca am o preferinta pentru rutele care ocolesc marile magistrale rutiere si mi-a facut pe plac. Interesanta ar fi si functia de anunturi din trafic, integrata in soft, dar suntem in partea de Europa unde nu e inca disponibil acest serviciu.

Mio Spirit (1)Este insa disponibila actualizarea pe viata a hartilor odata cu cumpararea produsului. Un beneficiu important il aduce si posibilitatea de afisare a parcarilor care exista pe o raza de un kilometru in jurul tau, functie care trebuie conectata cu actualizarea hartilor pentru ca le vei gasi si pe cele abia amenajate de care nu stie toata lumea. „Lane Guidance” te ajuta sa te incadrezi pe banda corecta pentru a vira si in acelasi timp ofera si vizualizari 3D ale bifurcatiilor pentru a risipi orice urma de confuzie. Uitucii sau cei care stau prost cu orientarea, inclusiv cand merg pe jos, au la dispozitie o minunata facilitate a lui Mio Spirit 695 LM Traffic care se numeste „gaseste masina mea”. Setezi locatia masinii cand cobori de la volan si ai revenirea asigurata pe cel mai scurt drum posibil. Exista si un programel de divertisment. Se numeste „Simona” si il gasesti la setari voce.

Mio SpiritDin meniu nu lipsesc variantele posibile pentru recomandarea unui traseu (rapid, scurt, simplu, economic) sau posibilitatea de planificare a calatoriilor mai indelungate, cu stabilirea punctelor de interes de pe parcurs. Poti face asta fie direct pe dispozitiv sau folosind calculatorul pe care ai descarcat in prealabil aplicatia MioMore. Bani pentru combustibil sa ai ca Mio Spirit 695 LM te duce oriunde.

George Drugescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua − 6 =