Machete de masini sau masini reale?

0
144

machete de masini (3)Ce poti face cu o colectie de peste 300 de machete de masini, mai ales daca esti pasionat de fotografie?

Americanul Michael Paul Smith are raspunsul. El a incercat si a reusit sa recreeze atmosfera propriei copilarii si a oraselului sau natal, Sewickley (langa Pittsburg), cu ajutorul unor machete de masini pe care le-a colectionat timp de 20 de ani. In ce consta de fapt munca sa? Avea deja colectia de masini si, profitand de talentul sau de ilustrator, pictor, art director, istoric amator si fotograf, a inceput sa creeze machete de cladiri alaturi de care sa fotografieze masinutele. A ajuns la un numar de 12 cladiri pe care, in timp, le-a combinat si modificat pentru a aparea alaturi de aceste machete la scara 1/24. Pentru a obtine cateva imagini bune cu un decor creat din machete de masini si cladiri, avea nevoie cam de o ora de fotografiat. Aceasta presupunea pregatirea si asezarea elementelor ce urmau sa alcatuiasca poza in asa fel incat totul sa para cat mai real si lumina care cade peste decorul minutios pregatit sa fie cea potrivita. Smith nu foloseste in machetele sale figurine de oameni deoarece considera ca fiecare dintre privitori se poate imagina pe sine acolo, alaturi de acele machete de masini ce par, in pozele sale, aproape reale. Fiecare imagine spune o poveste, transmite nostalgia unor ani in care oraselul pare sa se fi oprit.

machete de masini (2)machete de masinimachete de masini (1)Incet incet Smith a inceput sa adauge aceste fotografii pe contul sau de Flickr si a devenit cunoscut in toata lumea pentru pasiunea sa pentru fotografie si machete de masini. Oraselul nou creat a devenit faimos si a capatat si un nume, Elgin Park. Este remarcabil faptul ca autorul sau nu a folosit deloc photoshop-ul pentru crearea acestor decoruri, ci a cautat numai perspectiva corecta pentru ca acestea sa para reale.

Credit foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


1 + unu =