Motocicleta electrică și imprimanta 3D

0
53

Motocicleta electrică. O vedem din ce în ce mai des pe stradă. Mulți producători investesc multe milioane de euro pentru a dezvolta noi produse care să consume mai puțin, să fie mai sigure și mai atractive. Este tot mai clar că nu mai avem mult până vom putea printa aproape orice la o imprimantă 3D.Până atunci, însă, se fac pași importanți în această direcție. Un exemplu este motocicleta electrică printată la o imprimantă 3D de cei de la NOWLAB, divizia de cercetare a BigRep, o firmă specializată în această tehnologie revoluționară.

Cum ar fi să vedem o motocicletă printată în dotarea forțelor de poliție? Ar părea o secvență dintr-un film SF?

Noul proiect se numește Nera și atrage atenția de la prima privire. În mod cert există și anumite limitări tehnologice care se văd în designul propus pentru aceasta. Cu toate acestea designerii care au lucrat la proiect au reușit să facă din acest aspect un plus, conferind vehiculului pe două roți un aspect greu de trecut cu vederea. Este o abordare pe care ori o îndrăgești, de la prima vedere, ori o urăști din suflet. Și asta este un lucru bun. Cel mai rău ar fi fost să-i lase indiferenți pe cei care au văzut-o.

Totul este dispus într-un mod special pe acestă motocicletă: roțile, stopurile sau corpul general uzează de forme plane intersectate la diverse unghiuri sau detalii traforate cum este cazul jantelor.

Tehnologia de printare 3D a permis abordări surprinzătoare și din punct de vedere funcțional. Este cazul anvelopelor care au fost înlocuite, în acest caz, de o structură 3D elestică, care preia locul vechii abordări.

Echipa a reușit să „clădească” toată motocicleta din numai 15 componente majore. Rămâne să vedem cât de curând vom putea să admirăm pe stradă asemenea realizări. Până atunci, ne clătim ochii cu unul dintre filmulețele care prezintă motocicleta electrică „scoasă” la imprimantă.

Articolul precedentRacheta lui Moș Crăciun
Articolul următorMichael Schumacher 50 de ani
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


5 × = cinci