Motociclismul, ambasadorul României

0
68

Cavalerii cu armură din plastic şi fibră de carbon care strunesc mulţi cai putere respecta codul onoarei şi devin gazde perfecte pentru două competiţii de interes internaţional: Campionatul Mondial de Enduro şi Red Bull Romaniacs, cel mai dificil circuit hard-enduro din lume.

În urma suprapunerii etapei III a  Motocross Cup, programată pentru 15 iunie, pe circuitul de la Băicoi, cu Marele Premiu al României din Campionatul Mondial de Enduro Maxxis, eveniment de mare amploare care s-a desfăşurat la Buzău, pe 14 şi 15 iunie, organizatorii cupei private de motocross, cluburile Dual Racing şi Top Cross TCS au decis anularea etapei.

„Ştim că toţi sportivii şi fanii motociclismului off-road şi nu numai vor fi implicaţi într-o anumită formă în această adevărată sărbătoare sportivă şi de aceea am decis să anulăm etapa de la Băicoi. Următoarea etapă a Motocross Cup se va desfăşura conform calendarului, sâmbătă, 13 iulie, la Zărneşti”, spune Ciprian Popescu (Dual Racing Team). Adrian Răduţă este deja angrenat în construirea circuitului de motocross, pe care să vă alerga una din probelele cronometrate al etapei de campionat mondial de enduro, la Mărăcineni, alături de Greg Atkins, designerul circuitelor folosite în Campionatul Mondial de Motocross.

Dar, cum un pilot nu poate să stea departe de motociclete, Adrian Răduţă îşi caută deja o motocicletă de enduro cu care să reprezinte România în acest important eveniment sportiv. Fratele său, Julian Răduţă intenţionează să facă acelaşi lucru, după ce, în 2011, a alergat cu motocicleta tatălui, tot la Buzău la prima etapă de Campionat Mondial de Enduro desfăşurată în România. Urmăriţi-ne în continuare pentru că vom reveni cu un amplu reportaj despre a zecea ediţie a celui mai dificil hard-enduro din lume: Red Bull Romaniacs, Sibiu – România, unde peste 350 de concurenţi din 40 de ţări vor petrece o săptămână de forţă în munţii din zonă.

Nelu Bănică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 1 = zero