Surprize în viteză

0
40

S-au mai desfăşurat încă două etape din Dunlop Romanian Superbike iar surprizele se ţin lanţ: etapa pe ploaie la Brno şi primul Ducati pe podium la Pannoniaring.

Serres-ul a fost întotdeauna folosit drept capete în campionatul romanesc de viteză datorită climei calde primăvara devreme şi toamna târziu. În rest, ori caniculă ori ploaie. În etapa a II-a desfăşurată la Brno, alergătorii nici nu ştiau dacă se va mai ţine cursa. Deşi se ştia de capriciile vremii, la circuit au venit aproximativ 190 de piloţi din România, Austria, Italia, Bulgaria şi Israel. Faţă de anii trecuţi, când podiumul era disputat de Mistode, Cazacu, Vârgolici şi Szigmond, acum au început să păşească hotărât şi Enescu, Soros sau Negrea. La Brno însă frigul, ploaia şi condiţiile dificile se pare că i-au fost prielnice lui Cosmin Costescu care a terminat întrecerea pe locul 1.

La Brno a fost şi Cristina Udrescu pentru o sesiune de antrenament înaintea celei de-a două etape a Ladies Trophy. Iată ce scria pe blogul personal cristinaudrescu.ro:

„Din păcate vremea nu este cea mai bună pentru motociclism… plouă cu găleata şi este şi foarte frig. Ieri am intrat doar cinci ture, atât am apucat… după aceea a început ploaia. Nu am posibilitatea să merg pe ploaie, din cauza lipsei cauciucurilor. Nu îmi permit să cad, mersul în aşa condiţii fiind foarte riscant şi neplăcut. Trebuie şi setări la suspensii, special pentru ploaie”. Între timp, Cristina a câştigat din nou şi se menţine pe primul loc la clasa 600.

A treia etapă din Dunlop RoSBK s-a ţinut în partea de vest a Ungariei, la Pannoniaring. Podiumul la Superbike a fost câştigat de Cazacu, secondat de Mistode. Surpriza sezonului a fost Enescu, ce a ajuns pe locul trei la ghidonul unui Panigale. Se pare că Ducati este mai bun decât BMW în acest an, Enescu renunţând la un HP4.

Nelu Bănică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua − 7 =