Motocross Cup – Finala

0
65
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Motocross Cup – Ciprian Zarzarica Staicu, castigatorul clasei MX1

Pe data de 19 octombrie, vremea a tinut cu iubitorii sportului cu motor, iar etapa cu numarul sase a Motocross Cup a putut sa se desfasoare in conditii optime, cu multi spectatori pasionati care au ales sa faca deplasarea la circuit pe motociclete. Pentru a mari doza de spectacol, organizatorii, cluburile Top Cross TCS si Dual Racing au ales ca de aceasta data, Amatorii si Veteranii sa alerge impreuna cu experimentatii piloti de la clasele MX1, MX2 si MX2 Juniori, cel mai rapid pilot de pe circuit dovedindu-se chiar cel care se ingrijeste zi de zi ca baza sportiva de la Ciolpani sa se prezinte in cea mai buna forma. Alergand relaxat, Adrian Raduta (Top Cross TCS) a ales sa-i incante pe spectatori cu zborurile sale in care motocicleta plana paralel cu trambulinele…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Motocross Cup – Iasmina Stan, loc III, clasa MX85

Foarte animata a fost si intrecerea claseRaclor MX 65 si MX 85, castigate de Marius Achim Popvici (AMC Bogdan Sibiu) si respectiv Alexandru Gradinariu (CSM Bucuresti). Cei doi tineri piloti si-au demonstrat astfel ambitiile pe care le au pentru sezonul 2014, intrucat fiecare sportiv s-a clasat pe locul doi la clasa sa, dupa cele sase etape ale Motocross Cup.  In clasamentul general, Cristian Marinescu (Vectra Zarnesti) si Levente Botond Blaga (Sugas Sfantu Gheorghe) sunt castigatorii claselor MX65 si respectiv MX85, locul trei la aceasta din urma clasa fiind ocupat de Iasmina Stan (Vectra ing). Ea nu este singura fata care reuseste sa urce pe podium in acest sport barbatesc, caci Aida Cojanu (Vectra Racing), fiica pilotului Ionut Cojanu, locul doi in clasamentul general al clasei MX2, a  reusit o performanta similara la clasa MX50, acolo unde pe primul loc s-a clasat George Manta (Lido Campina). Desigur, este greu de descris in cuvinte atmosfera din paddock-ul Top Cross TCS, atunci cand cele doua sportive au urcat pe podium…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Motocross Cup – grila start Ciolpani

Intrecerea Amatorilor nu a fost lipsita de dramatism. Demeter Laszlo (Sugas Sfantu Gheroghe) era deja castigatorul celei mai animate clase, dar lupta pentru treptele doi si trei ale podiumului final ramasese deschisa la Ciolpani. Lucian Giurgiuveanu (Vectra Zarnesti), pilotul clasat in acel moment pe locul doi, cade in antrenamentele cronometrate pe una din sectiunele cele mai tehnice ale circuitului si este nevoit sa abandoneze, cu o mana fracturata. Din fericire acesta este singurul incident mai serios al sezonului 2013 al Motocross Cup. Constantin Anghelut si Laurentiu Tanase, ambii legitimati la clubul Top Cross TCS isi pastreaza concentrarea si astfel urca pe treptele doi si respectiv trei ale podiumului final al Amatorilor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Motocross Cup – Demeter Laszlo, locul I, Amatori, in start

MX1 este cea mai puternica clasa a motocrosului, o clasa la care putini se incumeta sa alerge si unde Ciprian „Zarzarica” Staicu a dovedit ca are stofa de campion, chiar daca practica doar de trei ani acest sport. Dupa ce anul trecut a castigat clasa rezervata amatorilor, pilotul Top Cross TCS a re-editat performanta, „Zarzarica” jucand cartea pasiunii si a unui evolutii constante. El a dat piept de-a lungul celor sase etape ale Motocross Cup cu nume grele din motocrosul romanesc, asa cum sunt cele ale campionilor Adrian Raduta, Mihai Stoichescu, Julian Raduta sau Marcel Butuza, dar si cu sportivi experimentati din afara tarii, asa cum sunt bulgarul Gochev Georgy sau britanicul Dexter Wharton.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Motocross Cup – Aida Cojanu, loc III general clasa MX 50
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Motocross Cup – Mario Popovici, loc II, general clasa mx 65

Virgil Corbea (Top Cross TCS) nu avea cum sa scape primul loc la MX2, el fiind un pilot in plin avant, care deja a trecut proba de foc a Motocrosului Natiunilor. Chiar daca a castigat aproape fiecare mansa la MX2 Juniori, Ionut Corbea nu a putut concura nici la Autostrada A1 si nici la Ciolpani, fiind in refacere din cauza unei accidentari la antrenamente. Terminand pe podium fiecare etapa a Motocross Cup, Alexandru Valentin Rosu a urcat astfel pe prima treapta a podiumului la general, fiind urmat de Arthur Tataru (Top Cross TCS), lui Ionut ramanandu-i suficiente puncte pentru a urca sambata seara, pe treapta a treia a podiumului, chiar si cu un picior in gips.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Motocross Cup – Ionut Cojanu, prim plan, loc II, MX2, Alexandru Rosu, loc I, MX2 Juniori

MX65

 1. Popovici Achim Marius, AMC Bogdan Sibiu
 2. Marinescu Cristian, Vectra Zarnesti
 3. Gyenge Atilla, Sugas Sfantu Gheorghe

MX 85

 1. Gradinaru Alex Florin, CSM Bucuresti
 2. Blaga Botond, Sugas Sfantu Gheorghe
 3. Stanescu Adrian, Top Cross TCS

MX2 Junior

 1. Rosu Alexandru Valentin, Top Cross TCS
 2. Andrei Arthur Tataru, Top Cross TCS

MX2

 1. Corbea Catalin Virgil, Top Cross TCS
 2. Cojanu Ionut, Vectra Zarnesti

MX1

 1. Adrian Raduta, Top Cross TCS
 2. Staicu Ciprian Ionut, Top Cross TCS

Amatori

 1. Demeter Laszlo, Sugas Sf.Gheorghe
 2. Constantin Anghelut, Top Cross TCS
 3. Visoiu Marcel Romeo, Lido Campina


Clasament General Motocross CUP

MX 50

III. Aida Cojanu (Vectra Racing)
II.   Zoltan Ordog (Steaua GTH)
I. George Iulian Manta (Lido Campina)

MX 65

III.    David Sora (Top Cross TCS)
II. Achim Marius Popovici (AMC Bogdan Sibiu)
I. Cristian Marinescu (Vectra Zarnesti)

MX85

III. Iasmina Stan (Vectra Zarnesti)
II.  Alexandru Gradinariu (CSM Bucuresti)
I.   Levente Botond Blaga (Sugas Sfantu Gheorghe)

MX2 Juniori

III.    Ionut Corbea (Top Cross TCS)
II.    Andrei Artur Tataru (Top Cross TCS)
I. Alexandru Rosu (Top Cross TCS)

MX2

III.   Manfred Spendier (Top Cross TCS)
II. Ionut Cojanu (Vectra Racing)
I. Virgil Corbea (Top Cross TCS)

MX1

III.    Ciprian Marianov (Britmar Campina)
II. Adrian Raduta (Top Cross TCS)
I. Ciprian „Zarzarica” Staicu (Top Cross TCS)

Amatori

III. Laurentiu Mihai Tanase (Top Cross TCS)
II. Constantin Anghelut (Top Cross TCS)
I. Laszlo Demeter (Sugas Sfantu Gherghe)

Veterani

III. Ioan Malusel (Vectra Zarnesti)
II. Oleg Tataru (Top Cross TCS)
I. Daniel Nagy (Steaua GTH)

Sursa foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 4 = treizeci doi